Național

Amenzi ciudate pentru consum de alcool la volan

Ziarul de Vrancea
21 apr 2010 515 vizualizări
Politia britanica i-a suspendat pe trei ani carnetul unui britanic prins ca a condus sub influenta alcoolului o masinuta Barbie, care prinde o viteza maxima de 6 kilometri pe ora

Britanicul Paul Hutton, in virsta de 40 de ani, a fost oprit de politia rutiera in apropierea casei sale din Essex, pe cind conducea o masinuta de jucarie electrica Barbie, de culoare roz. Dupa ce l-au pus sa sufle in etilotest, politistii au constatat ca barbatul, tata a patru copii, avea o alcolemie de doua ori mai mare decit permite legea din Marea Britanie. Asa ca i-au intocmit dosar penal. Chemat in instanta, Hutton s-a aparat spunind ca masina de jucarie pe care a condus-o este destinata copiilor cu virste cuprinse intre 3 si 5 ani si ca nu poate prinde o viteza mai mare de 6 kilometri pe ora. "Trebuie sa fi un contorsionist ca sa intri in ea, iar ca sa iesi e absolut imposibil", mai spus barbatul. Hutton a lucrat ca inginer aeronautic in cadrul Fortelor Regale Aeriene britanice, iar in prezent urmeaza cursuri de inginerie electrica la Institutul Colchester. "Sint in anul trei de studiu, iar masina pe care am condus-o reprezinta un proiect pe care a trebuit sa-l fac pentru scoala. Cind a fost gata, n-am putut rezista tentatiei de a o lua la o tura", a marturisit Hutton in fata judecatorului. Acesta nu s-a lasat induplecat, interzicindu-i sa mai conduca in urmatorii trei ani, asta deoarece mai fusese prins baut la volan in ultimii zece ani.


Amenda pentru baut la volanul masinii de tuns iarba


In Statele Unite poti primi amenda chiar daca sofezi o masina de tuns iarba. Daca o conduci baut. A patit-o un barbat din Tennessee care, dupa ce s-a cinstit serios, a uitat de peluza si a iesit cu masina de tuns pe asfalt. Intregul incident a fost surprins de camera de luat vederi montata pe masina politiei. Echipajul era in patrulare cind l-a zarit pe barbatul care conducea masina de tuns iarba. Oamenii legii l-au tras pe dreapta si au observat ca mirosea puternic a alcool. Dupa ce l-au supus unui test sumar, politistii au ajuns la concluzia ca bause destul de mult si l-au amendat. Mai multe state americane au pedepse pentru conducatorul oricarui vehicul motorizat daca acesta e beat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.