Național

Guvernul amina concedierile pina la toamna

Ziarul de Vrancea
21 apr 2010 719 vizualizări
Concluzia Guvernului transmisa lui Traian Basescu la intilnirea de la Cotroceni: costuri de personal taiate prin concedieri pe final de an, in intervalul septembrie-decembrie n reducerea de cheltuieli cu personalul bugetar va continua si anul viitor

Premierul a declarat, ieri, in deschiderea consultarilor Guvernului cu presedintele Traian Basescu de la Palatul Cotroceni, ca Executivul va lua masuri aspre pentru a reforma economia. "Nu vom ezita sa luam masuri aspre. Procesul de reforma nu e unul foarte simplu. Tema de baza porneste de la reducerea cheltuielilor publice. Daca acest guvern nu ar fi facut nimic, deficitul bugetar al Romaniei ar fi fost de 12% in 2009, de 17% in 2010. Am intervenit cu citeva lucruri concrete care au limitat deficitul in 2009 la 7,3%. Cheltuielile de personal au scazut cu 16% raportindu-ne decembrie 2008 "" februarie 2010. In 2010 avem o coborire a cheltuielor cu salariile de la 9,4% la 8,7%. Pentru anul 2010 masurile pe care Guvernul le are in vedere sint: cele prevazute in acordul cu FMI, altele impuse de deciziile interne ale Guvernului. Este important sa folosim oportunitatea fondurilor europene", a declarat Emil Boc. Premierul Boc i-a prezentat presedintelui Basescu un raport cu evolutia cheltuielilor publice in perioada 2008""2010 si intentia Guvernului de a reduce in acest an cheltuielile de personal cu 5% fata de 2009, in principal prin concedieri in intervalul septembrie""decembrie, in intreaga administratie. Reducerea de cheltuieli cu personalul bugetar va continua si anul viitor, tot cu 5%, atit in administratia centrala, cit si cea locala, operatiune prin care ponderea salariilor bugetarilor sa scada de la peste 9% din PIB la 8,7% din PIB. Pina la sfirsitul lunii iunie vor fi adoptate in acest sens standardele de cost in administratia locala, pentru a fi efectuate disponibilizari. O varianta suplimentara avuta in vedere de Guvern pentru reducerea cheltuielilor este "eficientizarea" costurilor cu prestatiile sociale, prin directionarea acestora cu precadere catre persoanele care au nevoie de sprijinul statului.

La rindul sau, presedintele Traian Basescu a mentionat, la inceputul intilnirii cu Executivul, ca masurile asumate de Guvern sint dificile, curajoase, dar si absolut necesare, ele vizind reducerea cheltuielilor bugetare si stabilirea unui nivel rezonabil de echitate intre diferite categorii din societate. Seful statului a adaugat ca Guvernul si-a asumat "masuri extrem de dificile legate de reducerea cheltuielilor bugetare si de stabilirea unui nivel rezonabil de echitate intre diferite categorii din societate", el apreciind ca acestea sint "masuri curajoase, dar si absolut necesare".


Basescu: ANI a fost practic desfiintata spre marea veselie a unora


Presedintele Traian Basescu a spus, ieri, in deschiderea consultarilor cu Guvernul, ca, in urma deciziei CC, ANI a fost practic desfiintata, "spre marea veselie a unora si spre marele deserviciu facut Romaniei", el adaugind ca doreste sa auda punctul de vedere al ministrilor asupra acestui subiect. "Practic, ANI a fost desfiintata prin hotarirea Curtii Constitutionale. Ea nu mai are atributiuni, spre marea veselie a unora si spre marele deserviciu facut Romaniei", a spus seful statului. "Romania reusise sa se recredibilizeze in procesul de a elimina clauza de slavgardare pe justitie si, pe urma, in procesul de a diminua timpul de monitorizare in faza in care ne aflam acum, printre altele, si prin functionarea ANI", a mai spus presedintele.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.