Național

Exista satul fara hoti

Ziarul de Vrancea
12 apr 2010 654 vizualizări
Incredibil, dar in Romania exista o localitate unde nu se fura: satul Eibenthall din Mehedinti. Acolo, oamenii isi lasa dimineata sacosele cu banii de piine agatate in stilpii de la poarta, iar seara cind se intorc de la lucru, gasesc sacosele pline cu piine. In satul Eibenthall masina cu piine vine de trei ori pe saptamina

In acele zile, in stilpii electrici de pe ulite sint agatate zeci de sacose. Cum masina ajunge aproape de prinz, iar oamenii sint plecati la munca, soferul isi face treaba constiincios. Nimeni nu sta cu ochii pe sacose pentru ca oamenii nu se tem de hoti. "N-am auzit sa se fure asa ceva. Nu s-a furat. De ce sa mintim daca nu s-a furat. La noi aici sintem credinciosi catolic. N-avem voie sa furam si nici sa fim rai. Trebuie sa fim cuminti", au spus localnicii. "In urma verificarilor a rezultat faptul ca pe raza satului Eibenthall din comuna Dubova nu au existat sesizari cu privire la savirsirea unor infractiuni de furt", a declarat purtatorul de cuvint IPJ Mehedinti, Andreea Dobre. Mai mult decit atit, sint sateni care spun ca nu si-au incuiat niciodata usile la case.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739412 zile, 22 ore, 51 minute, 30 secunde
Daca a ajuns stirea in presa s-ar putea sa va procopsitzi cu ceva tuciurii prin zona.
, acum 739412 zile, 22 ore, 51 minute, 30 secunde
Daca taceati filozofi ramaneati !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.