Național

Judecator spagar, arestat in Petrosani

Ziarul de Vrancea
1 apr 2010 466 vizualizări
Inca un magistrat este implicat intr-un scandal de coruptie. Vicepresedintele Judecatoriei Petrosani a primit, ieri, mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, sub acuzatia de luare de mita in forma continuata.

Valentin Popescu, este acuzat de efectuare de tranzactii incompatibile cu functia detinuta, cumparare de influenta, luare de mita in forma continuata si trafic de influenta in forma continuata. In perioada 16 februarie 2007 - 14 iulie 2007, inculpatul a facut demersuri pentru achizitionarea, prin interpus, a unui apartament aflat in proprietatea denuntatorului, desi in momentul licitatiei de vinzare ca urmare a executarii silite, exista un litigiu pe rolul Judecatoriei Petrosani, repartizat spre solutionare chiar inculpatului, acesta avind interdictie de a cumpara imobilul. Potrivit aceluiasi comunicat, in perioada 6-10 februarie 2010, Valentin Popescu a intervenit telefonic la Serviciul Judetean de Medicina Legala Deva pentru ca rezultatul analizei toxicologice pentru stabilirea alcoolemiei unei persoane surprinse in trafic in timp ce conducea autoturismul sub influenta bauturilor alcoolice, sa releve in mod nereal ca acesta nu a consumat bauturi alcoolice. Persoana pentru care s-a facut interventia este fiul interpusului prin care magistratul a adjudecat apartamentul, in urma licitatiei. Mai mult, in perioada februarie - martie 2010, Popescu a primit de la doua persoane foloase patrimoniale si nepatrimoniale, pentru a-ti indeplini indatoririle de serviciu legate de solutionarea unor cauze civile, respectiv pronuntarea unor solutii in favoarea mituitorilor, se mai arata in comunicat.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.