Național

Andrei Iucinu Tinu a cistigat in instanta trei optimi din actiunile Adevarul

Ziarul de Vrancea
31 mar 2010 443 vizualizări
Andrei Iucinu Tinu - fiul nelegitim al ziaristului Dumitru Tinu care a decedat într-un accident rutier - are dreptul la trei optimi din actiunile ziarului "Adevarul", potrivit deciziei de ieri a Tribunalului Bucuresti, care a respins contestatia fiicei si sotiei jurnalistului.

Tribunalul a respins apelul fiicei si sotiei lui Dumitru Tinu, sentinta fiind executorie, desi poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti, care va decide irevocabil in acest caz. "Voi pune in aplicare sentinta. Am asteptat prea mult timp pina acuma, timp in care sora mea a incercat sa diminueze patrimoniul tatalui nostru si intr-o oarecare masura a si reusit", a declarat tinarul mostenitor. Din punctul de vedere al lui Andrei, toate actele pe care le-a incheiat sora sa, Ana Maria Tinu, inclusiv cele privind vinzarea actiunilor "Adevarul" catre Dinu Patriciu sint nule. în 25 iulie 2006, grupul Rompetrol, detinut de omul de afaceri Dinu Patriciu, a achizitionat pachetul majoritar de actiuni de la Ana Maria Tinu. în prezent, Rompetrol detine 60 la suta din actiunile Adevarul, iar Ana Maria Tinu controleaza 24 la suta din capital. Andrei Iucinu a contestat aceasta tranzactie, insa nu a obtinut anularea contractului de vinzare-cumparare.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.