Național

Tinerii basarabeni din Iasi: Nu uitati, noi nu am uitat!

Ziarul de Vrancea
29 mar 2010 398 vizualizări
Acesta a fost mesajul pe care tinerii basarabeni au vrut sa il transmita atit celor de la Chisinau, cit si Europei si Bucurestiului.

Asociatia Tinerilor Basarabeni din Iasi a organizat, cu ocazia implinirii a 92 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania, un flashmob, "Mesaj catre Europa". Prin acest manifest, tinerii basarabeni din Iasi au dorit sa reediteze momentul Unirii si sa le trasmita celor trei puteri, de la Chisinau, Bucuresti si Europei ca pentru ei, aceasta Unire a fost una importanta. Simbata, un grup de tineri din Romania si Republica Moldova au marcat printr-un mars prin centrul Chisinaului cea de-a 92-a aniversare de la Unirea Basarbiei cu Romania si au votat simbolic Declaratia Unirii. Cu tricolorul si cu pancarte pe care scria: "Unirea", tinerii au mers pe bulveradul Stefan cel Mare si Sfint, s-au indreptat spre cladirea Sfatului Tarii, unde au citit si au votat simbolic Declaratia Unirii. La Chisinau au ajuns tineri romani din Bucuresti, Iasi, Sibiu si Vaslui. Anul trecut, tineri din Romania au incercat sa ajunga la Chisinau pentru a sarbatori ziua Unirii, guvernul comunist de atunci a blocat timp de doua zile vama dintre Romania si Republica Moldova, nepermitind accesul niciunui cetatean roman. Incidentele au sporit tensiunea in relatiile moldo-romane in conditiile in care autoritatile Republicii Moldova se pregateau de alegeri legislative la 5 aprilie si sustineau ca Romania se amesteca in treburile interne ale statului vecin.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.