Național

Voicu sustine ca avizul pentru DNA e lovit de nulitate

Ziarul de Vrancea
29 mar 2010 401 vizualizări
Senatorul PSD cere sa vorbeasca in plenul Parlamentului si considera ca avizul dat la Senat privind cererea de arestare este lovita de nulitate absoluta , in conditiile in care el nu s-a putut exprima inaintea votului

Senatorul Catalin Voicu a adresat Biroului Permanent al Senatului o cerere pentru a fi audiat in plenul acestei camere parlamentare. El sustine ca decizia din 24 martie a Senatului, care a avizat DNA sa poata cere in instanta arestarea sa, este "lovita de nulitate absoluta", in conditiile in care el s-a aflat intr-o "imposibilitate obiectiva de a fi prezent in plenul Senatului in vederea ascultarii" sale in plen, conditie pe care o considera "obligatorie". Cererea senatorului a fost inregistrata joi, 25 martie (la o zi dupa ce Senatul a avizat DNA sa poata cere instantei arestarea sa). In acea zi, Catalin Voicu era internat la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, unde fusese transportat miercuri, dupa ce i s-a facut rau la Senat, si a fost externat vineri dimineata. In documentul depus la Biroul Permanent, Voicu solicita sa ii fie "respectat dreptul constitutional, legal si regulamentar de a fi ascultat in plenul Senatului Romaniei in vederea incuviintarii cererii de arestare preventiva", in prima sedinta de plen. Catalin Voicu mai arata in cererea sa ca hotarirea Senatului "este lovita de nulitate absoluta, intrucit nu a fost indeplinita conditia prealabila si obligatorie a ascultarii sale in sedinta de plen." Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a confirmat ca cererea senatorului Catalin Voicu a fost inregistrata la cabinetul sau si ca o va inainta Biroului Permanent pentru a fi discutata in cursul zilei de miine, zi in care la Inalta Curte de Casatie si Justitie va judeca cererea DNA de arestare a senatorului.


Contrazis chiar de PSD


Potrivit senatorului PSD Toni Grebla, presedintele Comisiei juridice din Senat, audierea in plen nu era obligatorie "Desi nu era obligatoriu, Voicu a fost audiat in Comisie. Nu ne-a solicitat nimeni, in scris sau verbal, sa aminam intrucit senatorul doreste sa fie audiat dupa ce va iesi din spital. Nu avem nici un act medical la Senat prin care sa rezulte ca senatorul era in imposibilitate sa se deplaseze acolo, astfel incit solicitarea pare mai mult sicanatorie", a explicat presedintele Comisiei juridice a Senatului. "Cred ca senatorul Catalin Voicu isi incearca norocul si ca forteaza ultima carte pentru a nu i se ridica imunitatea", a mai adaugat deputatul PDL Alin Popoviciu.


Judecat de o prietena a retelei?


Inalta Curte de Casatie si Justitie va judeca, miine, la ora 11:00, cererea DNA de arestare a senatorului Catalin Voicu, sedinta fiind condusa de magistratul Despina Mihai, judecatoare cu un CV profesional controversat. Cariera Despinei Mihai - fost procuror, acum judecator - e presarata de NUP-uri si sentinte de achitare in dosare controversate. In calitate de procuror, Maria Despina Mihai a anchetat si musamalizat cazul subalternului sau, procurorul Cristian Vladascau, care a fost prins in trafic la volanul unei masini furate din Germania. Un caz mai controversat a fost dosarul procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis in aprilie 2002. Despina Mihai a fost acuzata atunci de rudele procurorului Panait ca n-a miscat un deget pentru a elucida misterul mortii acestuia. Despina Mihai l-a mai achitat definitiv si pe deputatul PSD Ion Dumitru, in dosarul "Romsilva 1".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.