Național

Unde se ascunde senatorul Voicu?

Ziarul de Vrancea
27 mar 2010 604 vizualizări
Externat ieri din spital, protagonistul celui mai mare scandal de coruptie la virful mai multor institutii de frunte ale tarii s-a retras ca sa-si pregateasca pledoaria pe care o va sustine marti in fata judecatorilor n DNA a înaintat instantei cererea de arestare a lui Catalin Voicu

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a depus, vineri, la înalta Curte de Casatie si Justitie cererea de arestare preventiva a senatorului PSD, Catalin Voicu, solicitarea survenind avizului Senatului de incuviintare a masurii preventive. Cererea se va judeca, marti, 30 martie, ora 11.00, de catre judecatorii Sectiei penale a înaltei Curti de Casatie si Justitie.

Senatorul Catalin Voicu a fost externat vineri, comisia medicala stabilind ca acesta are o boala cardiovasculara cronica si este stabil. Catalin Voicu a primit, la externare, o schema de tratament pe care trebuie sa o urmeze. Purtatorul de cuvint al Spitalului Universitar de Urgenta din Bucuresti a precizat ca Voicu are o boala cronica, asa cum au multi oameni, si trebuie, ca orice pacient cu afectiuni cronice, sa faca din timp in timp analize si sa treaca pe la medic pentru consult.


Un senator PSD acuza un ministru PDL


Dosarul lui Catalin Voicu ascunde cu siguranta multe secrete. Unul dintre ele pare sa-i fie cunoscut senatorului PSD Olguta Vasilescu. Ea a declarat ca nu isi explica de ce un politician al puterii, parlamentar de 20 de ani, "cu o avere destul de mare ca Boc s-o poata numi «nesimtit de mare»" si "care venea in papuci cind era chemat noaptea" de Catalin Voicu, nu apare in stenograme. "Face parte din arcul guvernamental si ma gindesc ca poate acesta este motivul. Daca ne gindim si o luam altfel, discutiile au fost cel putin la fel cu cele pe care le-a avut Alexandru Mazare, de exemplu, un alt senator. Deci din punctul asta de vedere pentru mine este destul de logic ce se intimpla acum", a spus Vasilescu la Craiova, in cadrul unei dezbateri a Asociatiei Pro Democratia. Aseara, la Realitatea TV, ea a promis ca numele acestui parlamentar va fi facut public peste o saptamina. In mediile politice este binecunoscuta rivalitatea dintre Olguta Vasilescu (PSD, ex-PRM) si Radu Berceanu (PDL), ambii senatori de Dolj. Berceanu "face parte din arcul guvernamental", fiind ministru al Transporturilor, prezenta sa fiind neintrerupta in Parlament din iunie 1990 pina azi.


Lista lui Voicu


Senatorul Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii, in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie-septembrie 2009, Catalin Voicu a primit de la omul de afaceri Costel Casuneanu, in doua transe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 euro) si 200.000 de euro, in schimbul interventiei pe linga magistrati din cadrul înaltei Curti de Casatie si Justitie, in vederea adoptarii unei solutii favorabile societatii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

Potrivit anchetatorilor, Catalin Voicu ar fi uzat de influenta sa, in schimbul unor foloase, in dosare in care erau interesati Costel Casuneanu, senatorul PSD Alexandru Mazare, omul de afaceri Marius Locic, Marian Oprisan, Maria Schultz - vicepresedinta organizatiei PSD Dolj, notarul Manuela Mitrea, liderul PNL Ludovic Orban.

Procurorii cer arestarea preventiva a lui Voicu invocind articolul 148, litera f, Cod procedura penala, respectiv faptul ca "inculpatul a comis o infractiune pentru care legea prevede pedeapsa detentiunii pe viata sau pedeapsa inchisorii mai mare de patru ani si exista probe ca lasarea sa in libertate prezinta un pericol concret pentru ordinea publica".

Natura faptelor, frecventa si caracterul lor repetitiv constituie, in opinia anchetatorilor, expresii ale uneia dintre cele mai grave forme de coruptie la nivel inalt. Totodata, procurorii spun ca Voicu a comis faptele in calitate de senator in Parlamentul Romaniei - organ reprezentativ suprem al poporului si unica autoritate legiuitoare a tarii - precum si in cea de vicepresedinte al Comisiei de aparare, ordine publica si siguranta nationala a Senatului, ceea ce potenteaza gradul de pericol social al faptelor de coruptie ce fac obiectul investigatiilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.