Național

Cazul Voicu stirneste furtuna in Ministerul de Interne

Ziarul de Vrancea
26 mar 2010 546 vizualizări
ministrul Vasile Blaga le promite zile grele tuturor celor ale caror nume apar in stenograme n Mircea Geoana sustine ca nu l-a propus niciodata pe Catalin Voicu secretar de stat sau prefect, asa cum a sustinut Blaga

Fostul presedinte al PSD Mircea Geoana a declarat ieri ca afirmatiile ministrului Vasile Blaga potrivit carora l-ar fi propus pe Catalin Voicu pentru postul de prefect sau secretar de stat reprezinta "o dezinformare si o minciuna". "Toate propunerile avansate de PSD pentru diversele functii in structurile guvernamentale s-au facut prin corespondenta oficiala cu prim-ministrul Emil Boc, sub semnatura mea", a precizat Geoana. El i-a cerut premierului sa faca publice solicitarile facute de PSD in 2009 pentru numirile unor social-democrati in posturile guvernamentale. "Ideea vehiculata de Blaga este si ilogica, pentru ca Voicu, pentru a putea fi secretar de stat sau prefect, ar fi trebuit sa renunte la mandatul de senator", a spus fostul lider PSD. Reactia lui Geoana vine dupa ce Vasile Blaga, intr-un interviu pentru "Gindul", a afirmat ca social-democratul l-ar fi propus pe Voicu secretar de stat in Ministerul de Interne.

Blaga sustine de asemenea ca nici un angajat care apare in inregistrarile din dosarul Voicu nu va mai ramine in MAI si ca acestia ar trebui sa se gindeasca sa plece daca 10% din ce apare in stenograme e adevarat. "Am citit si eu stenogramele care au aparut in presa, pentru ca nu am avut acces la ele. Au aparut nume de ofiteri acolo si imi dau seama ca au avut intentia de a-si crea o astfel de retea. Pacat! Sigur nici unul dintre cei care sint trecuti acolo nu va mai ramine in MAI", spune ministrul.


Casuneanu isi vrea banii inapoi


Omul de afaceri Costel Casuneanu a declarat ieri, la iesirea din sediul DNA, ca nu ar fi vorba de 260.000 de euro oferiti lui Catalin Voicu, ci doar de 200.000 de euro, bani ce au reprezentat un imprumut si pe care ii vrea inapoi. El a precizat ca senatorul Voicu ar fi trebuit sa-i returneze suma in luna decembrie 2009, dar ca acest lucru nu s-a mai intimplat pentru ca senatorul "a fost saltat de pe strada". Intrebat daca a purtat vreodata, la solicitarea anchetatorilor, tehnica de inregistrare, Casuneanu s-a aparat: "Doamne fereste!".

Senatorul Catalin Voicu a ramas si ieri internat si monitorizat la Spitalul Universitar de Urgenta. Potrivit purtatorului de cuvint al unitatii medicale, dr. Bogdan Popescu, nu s-a stabilit inca data externarii, astazi urmind sa se faca o noua evaluare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.