Național

PDL ii prefera pe Rodica Culcer sau Robert Turcescu pentru sefia TVR

Ziarul de Vrancea
25 mar 2010 480 vizualizări
Democrat-liberalii iau in calcul sa propuna la şefia Televiziunii Romane, in cazul respingerii raportului de activitate pe 2008 al institutiei, pe Rodica Culcer sau Robert Turcescu, sefia Radioului Public urmind sa revina UDMR, potrivit negocierilor partidelor aflate la guvernare

Camera Deputatilor ºi Senatul urmeaza sa analizeze, in ºedinta comuna, raportul de activitate pe 2008 al Televiziunii Publice, care a primit un vot negativ, in februarie, la Comisiile de Cultura, respingerea lui ºi in plenul Parlamentului echivalind cu demiterea lui Alexandru Sassu din fruntea TVR. Daca raportul va fi respins, intregul Consiliu de Administratie al TVR, condus de Alexandru Sassu, va fi inlocuit. Daca Alexandru Sassu va fi inlaturat din fruntea TVR, Parlamentul trebuie sa decida cine va conduce Televiziunea Publica in urmatorii ani. Potrivit legii de functionare a SRTv, membrii noului consiliul de administratie vor fi numiti pe o perioada de patru ani, insa vor putea fi inlaturati in fiecare an de la conducerea TVR, prin votul pe care Parlamentul il da raportului de activitate al institutiei. Printre numele vehiculate in presa pina in prezent pentru functia de preºedinte-director general al TVR s-au numarat Robert Turcescu, Valeriu Turcan, Florin Calinescu, Rodica Culcer, Brinduºa Armanca.

Potrivit cotidianului Gindul, pentru ºefia SRR, UDMR i-ar avea in vedere pe Gasparik Attila, fost reprezentant al Uniunii in Consiliul National al Audiovizualului (CNA), sau pe actualul reprezentant in CNA, Szasz Attila.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.