Național

Comisia juridica este de acord cu arestarea senatorului Voicu

Ziarul de Vrancea
24 mar 2010 457 vizualizări
Membrii comisiei au recomandat ridicarea imunitatii senatorului n urmeaza astazi votul in plen n in fata comisiei, Voicu s-a plins de conditiile din penitenciare care "decimeaza fiinta umana" n el a adaugat ca se deschide Cutia Pandorei si vor urma si altii

Comisia juridica a Senatului a decis ieri, cu 8 voturi pentru si 3 impotriva, sa avizeze favorabil cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive a lui Catalin Voicu. Votul final privind ridicarea imunitatii alesului PSD va fi dat astazi de plenul Senatului. Potrivit Constitutiei, parlamentarii nu pot fi perchezitionati, retinuti sau arestati fara incuviintarea Camerei din care fac parte.

Decizia de ieri a comisiei vine la citeva minute de la finalizarea audierii lui Catalin Voicu, acuzat de trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata. In cadrul audierilor, Voicu si-a rugat colegii sa mai verifice o data probele din dosar, sustinind ca acestea ar fi fost obtinute ilegal. Totodata, senatorul s-a plins ca instanta de judecata va fi influentata de modul in care a tratat mass-media cazul sau: "Ce magistrat mai poate fi obiectiv cind sint dat la televizor pe melodia din Caracatita?".

Apoi, senatorul a cautat sa atinga coarda sensibila a colegilor parlamentari. Precizind ca nu vrea sa "ceara clementa", Voicu s-a plins de conditiile din penitenciare care "decimeaza fiinta umana". La finalul audierilor, vazind ca nu a reusit sa-si induplece colegii, social-democratul a trecut la amenintari. "Se deschide Cutia Pandorei si vor urma si altii dupa mine. Se deschide teava, simt asa, si intuitia si flerul rareori m-au inselat", a spus parlamentarul. Pe de alta parte, senatorul PSD Toni Grebla, presedintele Comisiei juridice la care au avut loc audierile s-a aratat ingrijorat "ca piese din dosarele inaintate au ajuns in public".


Ieri au aparut interceptari noi din dosarul senatorului PSD. Potrivit unei stenograme publicate de Realitatea TV, Voicu se plinge senatorului Alexandru Mazare ca Vasile Blaga l-a lasat fara surse, dindu-i afara "toti oamenii, treizeci de oameni de la DGIPI". El precizeaza ca are "cite o hirtie cu trecutul fiecarui om" care il ajuta si ca "toate astea erau la generalul Iliescu". Cei doi vorbesc si despre alegerile prezidentiale, Voicu readucind in discutie functia de ministru al Internelor: "Colegule, asculta ce iti spun! Daca ma duc acolo, in trei ani de zile pot face toata reteaua in Romania. Acu\' daca pierdem alegerile reteaua e in functiune. Ai retea, rezisti ca sa facem gherila urbana". Apoi, senatorul incearca sa il convinga pe Mazare ca oamenii influenti pe care ii cunoaste au nevoie de el la Interne, pentru a face schimb de servicii: "Toata lumea s-a iluzionat ca, venind ministru, rezolv si eu ceva pentru ei, niste contraservicii.(...) Un sistem, ca sa-l incaleci, tre sa fii deasupra. Pentru ca, din pacate, uneori aparentele sint mai mult decit realitatea. Iar eu daca nu apar, macar o data, stii cum, sa apar in aparenta sef, intelegi, acolo...".

Intrebat de senatorul Alexandru Mazare, Catalin Voicu spune despre "madam Lidia" (Barbulescu, n.r.) ca "e bine". "Da\' n-a semnat zilele acestea, nu?", continua Mazare. "N-a semnat, da\' n-are, n-are ce sa faca...ca nu semneaza...(neinteligibil)... le semnează viitorul presedinte... ce-i deconteaza cu dosarele..cu... Poate imi s....imi s...p...(neinteligibil). Ma, el n-a avut... Băsescu, prea e smecher, că dacă avea trei smecheri buni, ne incurcau la...(neinteligibil)... Numai toti timpitii... eu am luat in calcul ca s-au incurcat in materiale proaste...(neinteligbil)... si asta cu casa...(neinteligibil)...le-am achitat peste tot. Judecatorul (neinteligibil)... Le achitam!"


Cum spun avocatii ca se string microfoanele care au inregistrat discutiile


Avocatii judecatorului Florin Costiniu au afirmat ieri ca in momentul in care Catalin Voicu a fost ridicat de pe strada pentru a fi adus la audiere la DNA, la restaurantul Select din Capitala s-a anuntat o alarma cu bomba, acesta reprezentind momentul "deparazitarii" localului. Unul dintre aparatorii lui Costiniu, Adrian Miclescu, sustine ca localul ar fi fost "impinzit" cu tehnica de inregistrare, respectiv mini-microfoane, astfel reusindu-se interceptarea tuturor discutiilor ce au avut loc intre senatorul PSD si judecatori sau oameni de afaceri. întrebat care a fost temeiul plantarii acestei tehnici, avocatul a precizat ca "cel mai probabil s-a facut pe baza unui mandat de siguranta nationala astfel ca in local s-a montat tehnica". Avocatul Adrian Miclescu este fostul adjunct al procurorului general al Parchetului National Anticoruptie, revocat in 2005 de actuala conducere a DNA.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.