Național

Catalin Voicu, la un pas de arestare

Ziarul de Vrancea
23 mar 2010 416 vizualizări
Astazi, senatorul va fi audiat public in Comisia juridica, iar miine plenul Senatului va dezbate cererea de arestare emisa de procurori n intre timp, au iesit la iveala alte dialoguri in care controversatul personaj vorbeste in termeni medicali cu alti invinuiti in dosar

Alesii vor dezbate miine cererea DNA privind arestarea senatorului PSD Catalin Voicu. Parlamentarul este acuzat de trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata, motive pentru care procurorii anticoruptie au solicitat Senatului incuviintarea arestarii sale. Potrivit Constitutiei, deputatii si senatorii nu pot fi perchezitionati, retinuti sau arestati fara avizul Camerei din care fac parte. Audierea lui Voicu se va face cu usile deschise dupa ce o mare parte din informatiile din dosar au devenit publice. De altfel, o ancheta demarata de senatori a stabilit ieri ca transcrierile aparute in presa nu au fost "subtilizate" de la Parlament. In stenogramele din dosarul DNA prin care se cere arestarea senatorului Voicu apar numele unor politicieni precum Gabriel Oprea, Ludovic Orban, Marian Vanghelie, Miron Mitrea, magistrati - Florin Costiniu, dar si oameni de afaceri - Costel Casuneanu si Marius Locic. In ceea ce-l priveste, Catalin Voicu s-a autosuspendat din PSD.


Iliescu: "O porcarie securistica"


Ion Iliescu a declarat ieri ca inregistrarile din cazul Voicu reprezinta "o porcarie securistica" din zilele noastre, care ar trebuie demascata de catre presa. El a precizat ca nu-l cunoaste pe Voicu, despre care a spus ca este un palavragiu: "nu vedeti ca sintem inundati de tot felul de asemenea diversiuni". "Astea nu sint stenograme, ci niste inregistrari cum facea securitatea pe vremuri, cind baga microfoane sub masa la restaurant. Asta e prima porcarie pe care nimeni nu o semnaleaza, datoria noastra asta e. De ce se mai practica aceasta porcarie securistica, cine o comanda si cine o foloseste?", a spus presedintele de onoare al PSD.


"Medicamente" pentru "doctor"


Ieri au aparut noi dezvaluiri din dosar pe site-ul HotNews.ro. Potrivit referatului procurorilor, senatorul Voicu utiliza in convorbirile telefonice un limbaj disimulat. Se foloseau termeni ca: "spital" in loc de instanta de judecata, "doctor" in loc de magistrat sau "medicamente" in loc de bani sau alte foloase materiale. Conform referatului, in perioada iulie-septembrie 2009, Voicu a pretins si primit de la omul de afaceri Costel Casuneanu, in doua transe, suma de 250.000 de lei, respectiv 200.000 de euro. In schimbul banilor, senatorul a promis ca va interveni pe linga magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru ca instanta sa adopte o solutie favorabila omului de afaceri.


Voicu Catalin: Sa traiti, domnule Presedinte!


Casuneanu Costel: Sa traiti!

V.C.: O seara placuta. Vedeti ca vorbesc sa intelegeti dumneavoastra, ma ocup cu domnul doctor de tratamentul acela si ne auzim in zilele urmatoare, da?

C.C.: Da? Va multumesc din suflet.

V.C.: Va rog sa contati pe mine.

C.C.: Cu deosebit respect.

V.C.: Cu toata dragostea. Sa traiti!

(intervine o aminare a judecarii cauzei)

V.C.: Sa traiti, domnule Presedinte!

C.C.: Cu deosebit respect, domnu\' general!

V.C.: Voiam sa va informez in legatura cu hirtiile acelea medicale trimise de domnul doctor al dumneavoastra si transmise sub stampila domniei sale. Pe data de 30 o sa-l anunte"¦baiatul"¦

C.C.: Am inteles.

V.C.: "¦o sa-l anunte baiatul ca are prima intrevedere aci cu domnii ca sa stabileasca tratamentul, tot, tot, tot, "¦.chiar in cadru oficial, la spital, vor fi chemati, da? Pentru"¦.(neinteligibil).

C.C.: Am inteles.

V.C.: Si restul e totul foarte bine. Am inteles ca diagnosticul e foarte bun si nu-i rau, deci n-a fost cancer, nici intr-un caz.

C.C.: Am inteles. E in regula.

V.C.: Va doresc o zi buna. Sa traiti!

C.C.: Sa va dea Dumnezeu sanatate!


V.C.: Sa traiti!

C.C.: Cu deosebit respect! Sa traiti domnu general!

V.C.: 14 octombrie. Mergem la doctor si e rezolvat.

C.C.: Am inteles. Vroiam sa va intreb daca aveti vreo veste de la baietii aia. In ce stadiu mai sintem.

V.C.: Imediat va sun eu. Da, domn presedinte. Ca m-am ocupat de dl doctor in dimineata asta. Da?

C.C.: Am inteles, am inteles!

V.C.: Ce sa facem? Asta e. Daca si doctorii astia sint in agitatie mare!

C.C.: Da, da.

V.C.: Dar e bine ce am facut. Am facut o treaba foarte buna.

C.C.: Sint convins.


Casuneanu sa dorma linistit, ca Sfinta Parascheva lucreaza pentru Voicu


Potrivit unei note a procurorilor, cu doua zile inaintea termenului de judecata a recursului Voicu l-a apelat telefonic pe Casuneanu si i-a dat noi asigurari ca procesul se va solutiona pe 14 octombrie, iar hotarirea va fi favorabila firmei sale.


V.C.: Am confirmarea printr-un domn de legatura"¦

C.C.: Cu deosebit respect! Sa ne traiti, domn general!

V.C.: Miercuri, Sfinta Parascheva va iubeste!

C.C.: Am inteles! De aceea vroiam"¦

V.C.: Va dau un prieten"¦ Pai miercuri e Sfinta Parascheva. Va dau un prieten sa va salute.

C.C.: Asa este! Multumesc!

V.C.: Fara nume, fara nume, ca dusmanul asculta!



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.