Național

Ponta nu vrea sa-l mai vada pe Voicu in partid

Ziarul de Vrancea
22 mar 2010 472 vizualizări
n liderul PSD a solicitat suspendarea senatorului pentru care procurorii DNA au cerut incuviintarea colegilor sai parlamentari pentru a-l putea aresta

Senatorul PSD Catalin Voicu sustine ca liderul PSD, Victor Ponta, a procedat foarte corect cerind suspendarea sa din partid, apreciind ca decizia a fost determinata de linsajul mediatic. "Nu comentez nicicum, mai ales ca domnul Ponta, fiind de formatie jurist ca si subsemnatul, cred ca a luat o decizie datorita linsajului mediatic la care este expus subsemnatul si, implicit, partidul meu. Cred ca a procedat foarte intelept pentru a scoate partidul din aceasta poveste care serveste cuiva", a afirmat Voicu. El a mai spus ca "Partidul Social Democarat poate sa ia orice decizie doreste", dar ca el se va supune acestei decizii, pentru ca nu se simte vinovat cu nimic.

Catalin Voicu a negat ca ar fi intervenit in cazul accidentului in care a fost implicat liberalul Ludovic Orban, asa cum se afirma in referatul prin care DNA cere avizul Senatului pentru arestarea parlamentarului social-democrat.

De asemenea, senatorul a apreciat ca Parchetul este cel care a facut publice stenogramele din dosarul sau. "Nici intr-un caz nu sint date de colegii mei de la Senat. Cert. Din doua motive: pentru ca nu aveau timpul material sa o faca si toate xerocopiile sint dintr-un alt material care nu a parvenit Senatului. Ale Senatului erau capsate. Am auzit explicatiile membrilor Comisiei, care sint foarte pertinente. Ceea ce inseamna ca ele au fost xeroxate de o alta mina, la o alta lucrare. Exista doar doua posibilitati: de la Parchet sau de la Ministerul de Justitie. în mod cert, au fost cei de la Parchet", a declarat senatorul PSD Catalin Voicu.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, simbata, ca a cerut organizatiei de Bucuresti sa il suspende din partid pe senatorul Catalin Voicu, pe perioada cit este cercetat. Totodata, Ponta a afirmat ca CSM trebuie sa ancheteze cazul lui Voicu si sa ia masurile de rigoare, afirmind ca faptul ca inca procesele se judeca la televizor este un semnal prost pentru justitia din Romania si denota modul in care politicul influenteaza justitia romaneasca. "Daca stenogramele sint adevarate, eu ma despart total de acest mod de a gindi si de face politica", a spus Ponta.

Reamintim ca Directia Nationala Anticoruptie a cerut ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, sa sesizeze Senatul in vederea incuviintarii arestarii senatorului PSD Catalin Voicu, acuzat de trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Potrivit Constitutiei, deputatii si senatorii pot fi urmariti si trimisi in judecata penala pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului, dar nu pot fi perchezitionati, retinuti sau arestati fara incuviintarea Camerei din care fac parte, dupa ascultarea lor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.