Național

La urmatoarele alegeri locale am putea alege si viceprimarii

Ziarul de Vrancea
22 mar 2010 479 vizualizări
n un proiect legislativ prevede ca viceprimarii ar urma sa fie alesi prin vot direct si ca numarul consilierilor locali va fi redus

Viceprimarii localitatilor ar urma sa fie alesi prin vot direct si vor avea atributii bine stabilite, iar numarul de consilieri locali si judeteni ar urma sa fie redus, potrivit unor propuneri de modificare a Legii administratiei publice locale.

Tiberiu Prodan, membru al Comisiei de Administratie din Senat, a spus, intr-o conferinta de presa organizata la sediul PDL Suceava, ca, potrivit propunerilor discutate la modificarea Legii administratiei publice locale, viceprimarii localitatilor ar urma sa fie alesi direct, prin votul cetatenilor, dar nu in doua tururi de scrutin, ci va cistiga candidatul care va obtine cele mai multe voturi in primul tur. în prezent, viceprimarii sint alesi prin vot indirect, al Consiliului Local, din rindul consilierilor alesi. Senatorul PDL a mentionat ca viceprimarul nu va mai fi consilier local si va avea responsabilitati directe, si nu ca in prezent, cele delegate de primar.

Totodata, prin modificarea Legii administratiei publice locale urmeaza sa fie redus si numarul de consilieri locali si judeteni, propunerea Ministerului Administratiei si Internelor vizind o reducere de 25 la suta a acestora, in timp ce Prodan sustine ca reducerea sa fie de 40-50 la suta. "De ce trebuie sa fie 40 de consilieri judeteni intr-un judet?", s-a intrebat Prodan. El propune ca si consilierii judeteni sa fie alesi, eventual, prin vot direct si sa fie cite doi consilieri judeteni de colegiu electoral de deputat.

Totodata, senatorul Tiberiu Prodan a spus ca va fi nevoie ca Romania sa fie impartita administrativ teritorial pe regiuni, apreciind ca vor trebui infiintate 16-17 regiuni si ca actualele opt regiuni de dezvoltare sint prea mari. El si-a exprimat speranta ca proiectul de lege privind noua impartire teritoriala initiat de UDMR si care a trecut de Senat prin adoptare tacita sa fie amendat de Camera Deputatior, aratind ca si Guvernul va veni cu un proiect de lege in acest sens.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.