Național

Voicu: Erau discutii absolut politice

Ziarul de Vrancea
20 mar 2010 400 vizualizări
Senatorul PSD a recunoscut autenticitatea unor fragmente de discutie, dar le caracterizeaza drept discutii absolut politice, domestice

Senatorul PSD Catalin Voicu a declarat, ieri, la Realitatea TV, ca respinge autenticitatea stenogramelor aparute in presa, sustinind ca, in mod sigur, au fost facute "decupaje si adaugiri", dar a recunoscut continutul unora dintre discutii. Subiectele discutiilor publicate vizeaza interventii pe linga magistrati ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, interventii la IGP, intentia senatorului Voicu de a fi devenit, in cazul in care Mircea Geoana ar fi cistigat prezidentialele din 2009, ministru al Internelor, dorinta acestuia privind arestarea lui Neculai Ontanu si "intocmirea unor dosare" lui Gabriel Oprea. Un alt subiect este legat de accidentul de masina in care a fost implicat liderul PNL Ludovic Orban pe cind era ministru al Transporturilor. "Resping autenticitatea acestor stenograme. Au fost facute, cu siguranta, decupaje si adaugiri in aceste stenograme", a declarat Voicu. El a spus despre continutul stenogramelor aparute in presa ca este vorba despre "discutii politice", intre colegi de partid, prin care fiecare incerca "sa-si creasca cota de influenta" . "Daca eu afirmam ceva, asta nu inseamna ca si puteam sa fac ceva", a mai spus Voicu. Presedintele Comisiei juridice a Senatului, Toni Grebla, a confirmat ca fragmentele publicate de Hotnws sint identice cu probele trimise Senatului. "Probabil fragmentele respective au fost fotocopiate inainte ca dosarele sa fie trimise Senatului. Insa continutul este identic. In presa au aparut unele fragmente, la noi, la comisie, este un dosar intreg ", a spus Grebla.


L-am ajutat telefonic pe Orban


Voicu a sustinut ca nu l-a ajutat "cu absolut nimic" pe liberalul Ludovic Orban, in momentul in care acesta a fost acuzat ca a lovit o minor pe trecerea de pietoni. Imediat insa, Catalin Voicu s-a contrazis: ""Singurul ajutor oferit a fost telefonic", a precizat el.

El respinge si acuzatiile potrivit carora l-ar fi ajutat pe colegul sau Marian Oprisan. "Am spus de Marian Oprisan ca puteam sa-i ofer o opinie", a explicat el, sustinind ca oferea "aceste sfaturi "n calitate de coleg".


Ii cunosc de multi ani pe Costiniu si pe Jipa


De asemenea, senatorul PSD a sustinut ca ii cunoaste de mai multi ani pe judecatorul Florin Costiniu de la Curtea Suprema, sotul Vioricai Costiniu, presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania, si pe judecatorul Cristian Jipa. "Nu inseamna ca, daca ma intilnesc cu ei, faceam ceva", a adaugat Voicu.


Casuneanu mi-a cerut o opinie juridica


In ceea ce priveste discutia pe care a avut-o cu omul de afaceri Costel Casuneanu, senatorul PSD a sustinut ca acesta ii ceruse o "opinie juridica" si atunci la "cel mai bun specialist in civil (Florin Costiniu - n.r.)". "O opinie nu inseamna sa intervii la un magistrat. Dosarul domnului Casunenu nu era la Costiniu la sectie. Nu am primit niciodata nimic de la domnul Casuneanu. Daca aveam ceva de luat, nu-i ceream pe telefon", a mai spus Catalin Voicu. El a precizat ca Florin Costiniu i-a fost atit profesor, cit si sef la un moment dat. "Viata va demonstra si voi avea puterea sa fac o expertiza tehnica si va veti convinge ca in acele interceptari care sint livrate acum presei, desi urmarirea penala e secreta si n-ar fi trebuit sa se intimple, va veti convinge ca nu sint autentice sau au foarte multe modificari. Pentru ca eu stiu ce-am vorbit. (...) Foarte multe «da»-uri nu-mi apartin", a declarat Catalin Voicu. El nu considera nimic incorect in faptul ca un judecator ofera consultanta in dosare pe care nu le instrumenteaza.


Mazare m-a rugat sa ma interesez de o anumita lucrare


Senatorul PSD a sustinut, de asemenea, ca Alexandru Mazare i-a rugat pe el si pe judecatorul Cristian Jipa sa se intereseze de "o anumita lucrare", respectiv cind are termen intr-un proces. De asemenea, Catalin Voicu a declarat ca niciodata nu l-a ajutat "cu absolut nimic" pe liberalul Ludovic Orban, ci doar i-a dat "un sfat telefonic", la momentul accidentului in care acesta a fost implicat, respectiv sa nu demisioneze din functia de ministru.



Alexandru Mazare: Discutia cu Catalin Voicu a fost una "politica"


Senatorul PSD Alexandru Mazare a declarat ca discutia dintre el si senatorul PSD Catalin Voicu, din stenogramele din dosarul DNA, a fost una "politica", el precizind ca aceasta a avut loc "fata in fata", si nu la telefon. "A fost o discutie politica pe care am avut-o, ca multe alte discutii pe care le am si cu alti colegi", a precizat Alexandru Mazare, comentind astfel discutia dintre el si Catalin Voicu aparuta in stenogramele din dosarul DNA prin care se cere arestarea lui Voicu. Intrebat daca dialogul relatat in stenogramele aparute in presa este real, Alexandru Mazare a aratat ca exista pasaje in care nu-si recunoaste limbajul, existind si posibilitatea ca unele lucruri spuse sa fi fost omise.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.