Național

Caracatita II: Voicu il cheama la ordine pe adjunctul Politiei Romane

Ziarul de Vrancea
20 mar 2010 637 vizualizări
A aparut o noua serie de stenograme in dosarul Voicu n intr-o convorbire inregistrata de DNA si publicata de HotNews, senatorul PSD Catalin Voicu aranjeaza cu adjunctul Politiei Romane, Mihai Calinescu, o intilnire intre acesta si omul de afaceri Marius Locic

Partea a II-a a stenogramelor publicate de Hotnews arata legaturi primejdioase intre senatorul PSD, Catalin Voicu, omul de afaceri Marius Locic si actualul adjunct al Politiei Romane, Mihai Calinescu. Marius Locic este, potrivit referatului DNA, actionar majoritar la ziarele "Interesul Public" si "Atac". Problema lui Locic era ca o firma (Toyo Motor Leasing IFN SA) a sesizat Parchetul cu privire la presupuse infractiuni comise de Marius Locic, iar din discutii rezulta ca Voicu ii sugereaza lui Locic, cercetat pentru inselaciune, ca e anchetat si din cauza ca s-au platit bani la politisti. Discutia dintre senatorul PSD Catalin Voicu si adjunctul IGPR, Mihai Calinescu, este descrisa de procurori drept "o imixtiune grava in activitatea de cercetare penala". Procurorii sustin, in referatul trimis senatorilor, ca "ofiterul indeplinea intocmai si fara nici o opozitie solicitarile inculpatului Catalin Voicu". De exemplu, intr-una din discutii, nota procurorilor face referite la seful de politie Dan Bucur, directorul Directiei de Investigare a Fraudelor in subordinea caruia se afla lucratorul de politie ce instrumenta dosarul penal privindu-l pe Locic Marius. In septembrie 2009, Calinescu, la acea data inspector general adjunct al Inspectorului General al Politiei Romane, organiza o intilnire la care au participat Dan Bucur si Marius Locic. In schimbul interventiilor pe care le facea pe linga ofiterii de politie pentru a-i crea o situatie juridica favorabila lui Marius Locic in dosarul in care era cercetat, Voicu a mai pretins de la acesta suma de 119.000 RON. Pentru a da o aparenta de legalitate primirii sumei de 119.000 RON, Voicu a stabilit cu Locic ca remiterea banilor sa fie disimulata sub forma platii prestatiilor aferente unui contract de consultanta intre cabinetul sau de avocatura si SC Locic Imobiliare. Mihai Calinescu a fost audiat, ieri, de procurorii DNA, in dosarul in care sint cercetati senatorul PSD Catalin Voicu. Dupa audiere, Mihai Calinescu a declarat ca il stie de mai multi ani pe senatorul Catalin Voicu, dar ca nu a facut niciodata nimic din cele semnalate in interceptarile din acest caz, publicate in exclusivitate de HotNews.ro.

Cum agata nada adjunctul Politiei Romane

Voicu Catalin: Scuze domnu de deranj! Ma auziti, da? Imi cer scuze ca v-am deranjat din somn.

Calinescu Mihai: Nu-i nici o problema.

Voicu Catalin: In legatura cu baiatul meu, vorbesc sa intelegeti dumneavoastra, el se poate duce la data cind am vorbit noi, incepind cu ora 07.30...la ce ora credeti ca e bine. Eu cred ca ar fi bine cit mai de dimineata posibil, sa nu mi-l vada aia pe acolo.

Calinescu Mihai: Atunci la 07.30, joi. Sunt si eu acolo.

Voicu Catalin: 07.30, joi, da?

Calinescu Mihai: Da, da! Sunt si eu acolo.

Voicu Catalin: Sa vina intai, sa vina la dumneavoastra sau sa se duca direct la el?

Calinescu Mihai: Nu, se duce direct la el.

Voicu Catalin: Direct la el, da?

Voicu Catalin: Bine. Dar vreau mult de tot sa insist sa va notati pe agenda sa fie sub...da? adica, sa aveti dvs in atentie, ca sa stau si eu linistit. Sa nu fie acuze, sa nu...? Bine.

Calinescu Mihai: Daca e, vine intii la mine si chem oamenii, cum doriti! Daca e asa.

Voicu Catalin: Pai cum cred. Eu zic, eu zic ca e mai bine sa vina intii la dvs.

Calinescu Mihai. Vine la mine, la 07.15, atunci, sapte si....

Voicu Catalin: 07:15 la dvs. E in regula. Bine, domnule coleg. Cu respect, sa traiti. Imi cer scuze"


Cu ce ii avea Voicu la mina pe politisti


Voicu: "Din cauza saraciei si a faptului ca le-au taiat toate sporurile toti sint disperati la Capitala, pentru ca cei mai multi dintre ei au credite. El a zis: domne, am salariul asta, cistigam atita pe luna, n-a luat in calcul anu\' trecut cind toate firmele cad. Si acela care dadea o mie de euro pe luna pesches nu mai are de unde sa i-o dea mia si multi au facut credite de o suta de mii, de doua sute de mii sau s-au imprumutat, au facut, au luat case la copii pe alte nume, pe credite, pe alte nume si pierd acuma...(neinteligibil)...vina ala cu 50.000 ba. Din cauza saraciei si mizeriei, totul e scapat din mina. Iar acuma cistiga si este ascultat cel care are banul."



Locic: Mi-a zis Vanghelie: "Vii linga mine si ajung presedinte"


In noile stenograme, o conversatie inregistrata de procurori intre senatorul PSD Catalin Voicu si omul de afaceri Marius Locic, ultimul povesteste ca Marian Vanghelie i-ar fi propus sa-l sprijine pentru a ajunge presedinte. De partid sau altceva...

Locic Marius: Domnu Mihai, domnu Catalin, eu i-am zis lui Marian, lui Vanghelie...ce el, la un moment dat, mi-a zis la un moment dat: "Mariuse", acum vreo doi ani in urma, "nu vrei sa vii linga mine aicea si cu ajutor sa ajung eu presed...." de la atacuri. Acum vreo doi ani in urma si atunci nu, ca l-am refuzat. I-am zis ca nu sint pregatit. Daca e nevoie si are nevoie de, si aveti nevoie de ....(neinteligibil) .


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739406 zile, 16 ore, 11 minute, 15 secunde
Ceafa de bulgar,falci de buldog,gusa de imbuibat,tupeu de militian tortionar.Portretul generalilor facuti pe banda rulanta de Iliescu.Un asemenea individ ar fi invidiat si de sicilieni.Si cine-l apara citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.