Național

Presedintele CNAS sustine ca pretul medicamentelor nu va creste

Ziarul de Vrancea
19 mar 2010 339 vizualizări
Noul sistem de compensare, care va intra în vigoare în semestrul al doilea, nu va genera cresterea pretului la medicamente, ci, din contra, vor fi anumite produse pentru care pacientii vor plati mai putin decit în prezent pentru un tratament la fel de eficient, a spus presedintele CNAS, Lucian Duta

"Romania are cel mai mic pret la medicamente din Europa. Se spune, si este adevarat, ca avem cele mai mici alocatii bugetare pe cap de locuitor. Dar avem cel mai mare consum de medicamente scumpe. Numai Romania utilizeaza 70 la suta medicamente scumpe si 30 la suta ieftine", a mai spus Duta. Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) a precizat ca noul sistem de compensare face referire la unul dintre cele mai mici preturi ale medicamentelor, folosite pentru o anumita boala, din literatura de specialitate. "De exemplu, daca pentru boala de inima avem un grup de medicamente, din acesta vom alege unul ieftin, dar nu neaparat cel mai ieftin. Sigur, poate fi insa si cel cu pretul cel mai mic", a adaugat presedintele CNAS.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.