Național

Primarul din Baia Mare, condamnat la inchisoare

Ziarul de Vrancea
17 mar 2010 427 vizualizări
Inca un primar ajunge dupa gratii n primarul PNL a fost condamnat pentru abuz in serviciu contra intereselor publice

Primarul municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, a fost condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice. Sentinta este definitiva si a fost data de magistratii Curtii de Apel Cluj. Purtatorul de cuvint al Curtii de Apel Cluj, Claudia Ilies, a declarat ca sentinta este executorie. In urma cu doi ani, Cristian Anghel a fost judecat pentru abuz in serviciu in forma calificata. Anghel a fost acuzat ca in perioada 2004 - iulie 2006, in calitate de primar, ar fi determinat achizitionarea de catre Primaria Baia Mare, la un pret supraevaluat, a unui imobil situat pe strada Horea 46 A, avind ca destinatie locuintele sociale, prejudiciind bugetul municipiului Baia Mare cu suma de 394.500 euro. In iulie 2008, Judecatoria Baia Mare l-a achitat pe primar si a ridicat sechestrul asigurator instituit pe bunurile sale.

In ianuarie 2009 dosarul a fost inregistrat la Tribunalul Maramures, iar pe 25 iunie magistratii au respins apelul inaintat de procurorii DNA care cerusera condamnarea edilului la 15 ani de inchisoare. Procurorii au facut recurs, iar dosarul a ajuns in septembrie 2009 la DNA Cluj, pentru ca in ianuarie 2010 sa ajunga pe masa judecatorilor de la Curtea de Apel Cluj.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.