Național

Basescu a impacat lupul, capra si varza

Ziarul de Vrancea
16 mar 2010 495 vizualizări
Ieri, delegatiile PNL si PSD s-au grabit sa plece de la consultari dupa ce au dat cu ochii de reprezentantii independentilor n presedintele i-a invitat din nou pe liberali si pe social-democrati in aceasta seara, la discutii separate

La intilnirea presedintelui Traian Basescu, la Palatul Cotroceni, cu reprezentantii partidelor parlamentare, seful statului a sustinut ca nu este adeptul revizuirii Constitutiei doar in limitele celor doua intrebari ale referendumului din noiembrie 2009. El a sugerat eliminarea unor confuzii si stabilirea limitelor de separatie ale puterilor statului. Presedintele a adaugat ca, in opinia sa, cele doua intrebari de la referendum nu sint decit motivul de a "deschide" intreaga Constitutie si a face un proces de revizuire care sa fie adaptat nevoilor prezente si viitoare ale Romaniei.

Traian Basescu a precizat ca, in ceea ce priveste modificarea Constitutiei, va evita orice abordare legata de partidele politice. "Obiectivul meu este sa realizez un consens pe ceea ce ar putea sa fie un al treilea obeictiv al clasei politice romanesti, dupa intrarea in NATO si UE. Cred ca urmatorul obiectiv de importanta strategica este modernizarea statului", a aratat Basescu.


Liberalii si social-democratii n-au incaput in aceeasi sala cu independentii


Reprezentantii PNL au parasit consultarile, la citeva minute de la inceputul intilnirii, fiind nemultumiti ca a fost invitat si grupul parlamentar al independentilor. Crin Antonescu a adaugat ca prezenta la aceste consultari, la acelasi nivel de legitimitate, cu partidele parlamentare a "grupului asa-numitilor independenti" este inacceptabila din punctul sau de vedere. "I-am spus domnului presedinte ca daca domnia sa, prin aceasta invitatie laolalta, cautioneaza ceea ce se intimpla in Parlament cu grupul independentilor asa-zisi, adica falsificarea vointei electoratului, noi nu putem sa cautionam la rindul nostru prin a accepta aceasta situatie, o atare stare de lucru. L-am asigurat pe domnul presedinte ca ii stam la dispozitie oricind pentru a-i face cunoscute punctele noastre de vedere si pentru a dialoga pe aceste teme, fie intr-o intrevedere separata, fie intr-o intrevedere la nivelul partidelor parlamentare plus grupul minoritatilor", a mai spus Crin Antonescu.

Imediat dupa iesirea liberalilor, si reprezentantii PSD si PC au parasit consultarile initiate de presedintele Traian Basescu pe tema revizuirii Constitutiei, la Cotroceni, la citeva minute de la inceputul intilnirii, fiind nemultumiti ca a fost invitat si grupul parlamentar al independentilor, la fel ca si delegatia PNL.

Presedintele Traian Basescu s-a aratat multumit aseara de modul in care a decurs prima intilnire, exprimindu-si increderea ca astazi va relua discutiile cu reprezentantii celor doua formatiuni care s-au grabit sa plece. Ulterior, Crin Antonescu, liderul PNL, urmat de Victor Ponta, presedintele PSD, au confirmat ca astazi vor veni din nou la Palatul Cotroceni pentru consultari.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.