Național

Lui Omar Hayssam mai trebuie doar sa i se puna sare pe coada

Ziarul de Vrancea
13 mar 2010 412 vizualizări
Siria, tara unde se ascunde Hayssam, nu a dat nici un raspuns solicitarilor facute de Ministerul romăn al Justitiei

Ministerul Justitiei sustine ca nu stie unde se afla Omar Hayssam, deoarece localizarea acestuia nu intra in competentele institutiei si precizeaza ca nici o autoritate sau institutie romana nu poate interveni si dispune pe teritoriul altui stat masuri in sensul efectuarii unor acte sau executarii unor cereri de asistenta.

"în cazul cetateanului Omar Hayssam, Ministerul Justitiei a efectuat toate demersurile necesare, conform competentelor sale legale, adresind Ministerului Justitiei al Republicii Arabe Siriene solicitari exprese de a da un raspuns la cererea de comisie rogatorie formulata de instanta romana in mai 2009. Comunicarile dintre Ministerul Justitiei si Ministerului Justitiei al Republicii Arabe Siriene au avut loc atit direct, cit si pe canale diplomatice. Pina la acest moment, nu s-a raspuns cererii de asistenta mentionate" - se arata intr-un comunicat al Ministerului Justitiei.

Conform legislatiei in vigoare, Ministerul Justitiei poate solicita extradarea unei persoane dupa ce aceasta este localizata/arestata in baza mandatului de urmarire internationala emis, iar instanta competenta pronunta o incheiere motivata prin care constata indeplinite conditiile pentru a se solicita extradarea.

Curtea de Apel Oradea a solicitat, recent, SRI si DIICOT desecretizarea probelor din dosarul in care Omar Hayssam este judecat pentru trecerea ilegala a frontierei. Omar Hayssam a fost dat in urmarire internationala in data de 21 iulie 2006, aminteste Agerpres.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.