Național

Virsta medie a consumatorilor de droguri este de 16 ani

Ziarul de Vrancea
27 feb 2010 363 vizualizări
Presedintele Comisiei prezidentiale pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice, Marian Preda, a declarat, ieri, la dezbaterea privind modificarea Legii 143, ca in Capitala au existat intre 17.000 si 24.000 de consumatori de droguri injectabile, in 2009.

Preda a precizat ca cei mai multi dintre acestia isi injecteaza heroina. El a avertizat ca, desi numarul poate parea mic raportat la intreaga populatie a Capitalei sau a tarii, acest tip de consumatori se intersecteaza cu alte categorii de persoane. Totodata, in vreme ce numai unu la suta dintre bolnavii de HIV/SIDA isi injecteaza droguri, se poate ajunge la epidemii de boli grave in contextul in care acestia interactioneaza cu alti oameni prin raporturi sexuale neprotejate sau schimb de seringi. Virsta medie a consumatorilor de droguri in Romania, a spus Preda, este de 15-16 ani. In ceea ce priveste inchiderea consumatorilor de droguri, presedintele Comisiei prezidentiale a aratat ca 50% dintre cei care fac inchisoare au declarat ca au consumat droguri si acolo. El a mai aratat ca exista falsa impresie ca tinerii incep sa consume droguri in scoli. Preda a subliniat ca tinerii stiu unde sa mearga pentru a face rost de droguri si ca in scolile din tara nu se consuma cantitati atit de mari de substante interzise.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.