Național

Anchetatorii crimei duble de la Siret sint convinsi ca a fost reglare de conturi

Ziarul de Vrancea
23 feb 2010 483 vizualizări
Ei argumenteaza cu modul de actiune al asasinilor, cu faptul ca in casa s-a gasit o mare suma de bani - ceea ce exclude jaful, dar si cu retinerile capului familiei, Vasile Hritcu

Dublul asasinat din localitatea Siret este unul tipic de reglare de conturi si constituie o premiera in Romania. Anchetatorii sustin ca este primul caz in care membri ai unei familii sint ucisi, ceea ce indica faptul ca autorii crimelor au vrut sa dea un avertisment dur capului familiei.

Surse judiciare arata ca, desi Vasile Hritcu - tatal fetitei de sase ani si sotul femeii, ambele impuscate in cap de asasini - sustine ca motivul asasinatelor este jaful, anchetatorii au gasit in locuinta unde au fost executate victimele aproximativ 100.000 de lei si 10.000 de euro. Apartamentul a fost partial ravasit, iar banii gasiti dupa comiterea crimelor erau intr-un loc destul de vizibil. Pe de alta parte, Vasile Hritcu a declarat anchetatorilor ca a disparut suma de 13.000 de euro.

în urma audierilor din acest caz, s-a creionat ipoteza ca sotia si fiica lui Hritcu, Camelia si Raluca, au fost executate de doi ucraineni, in acest sens specialistii lucrind la realizarea portretelor robot.

în seara de 17 februarie, Camelia si Raluca au fost gasite impuscate de Vasile Hritcu in locuinta, primul lucru pe care l-a facut barbatul fiind, potrivit declaratiilor date de acesta anchetatorilor, sa verifice daca ii lipsesc bani, dupa care a sunat la serviciul unic de urgenta 112. Potrivit anchetatorilor, Camelia l-ar fi sunat in seara respectiva pe sotul sau, spunindu-i ca niste ucrainieni vor sa schimbe niste bani, Vasile Hritcu fiind cunoscut ca "valutist".


Ce ascunde Hritcu?


Camelia a fost impuscata de doua ori in cap, respectiv in ceafa si in timpla, in timp ce micuta a fost impuscata in frunte. La executia Ralucai, asasinul a folosit o perna, pentru a amortiza zgomotul armei.

Daca pina la dublul asasinat de la Siret, criminalistii au fost confruntati cu executii in stil mafiot in care victimele erau barbati, in ceea ce priveste cazul Cameliei si al fiicei sale, acesta constituie o premiera pentru anchetatori, fiind prima data cind membri ai unei familii sint ucisi, inclusiv un copil. Cazul este unul tipic de reglare de conturi, in stilul mafiot italian, iar cel mai probabil autorii au vrut sa-i dea un semnal capului de familie. Insa Vasile Hritcu refuza sa spuna prea multe, el insistind pe faptul ca dublul asasinat a avut ca scop jaful. Conform afirmatiilor sale, in ziua asasinatului Vasile Hritcu se afla la Suceava la un control medical impreuna cu baiatul sau. El spune ca a vorbit la telefon cu sotia sa, care i-a spus ca la usa apartamentului lor au venit doua persoane cu care nu se poate intelege, acestea vorbind cel mai probabil in limba ucraineana, iar apoi convorbirea s-a intrerupt. întrebat daca el crede ca ucigasii sint din Ucraina, Hritcu a spus ca limba ucraineana este folosita si de locuitori din satele din apropiere.

Faptul ca Vasile Hritcu nu a solicitat protectia Politiei i-a facut pe anchetatori sa suspecteze ca retinerile lui privind implicarea prea mare a Politiei ar avea legatura cu faptul ca ar banui cine sint autorii crimelor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.