Național

Geoana, Ponta, Diaconescu sau Mitrea?

Ziarul de Vrancea
20 feb 2010 533 vizualizări
Multasteptatul Congres al social-democratilor va desemna noul sef al partidului, precum si echipa care il va sprijini la conducere, dupa cel mai simplu mod de alegere: cine ia mai multe voturi

Comitetul Executiv National al PSD a votat ieri in unanimitate ca alegerile de pentru functiile de conducere sa se deruleze individual, Congresul de astazi urmind sa stabileasca presedintele, secretarul general si cei 15 vicepresedinti. Decizia reprezinta o lovitura pentru Mircea Geoana, actualul lider pledind pina acum pentru un vot pe liste de echipe. "Votul practic unanim la Comitetului Executiv National a fost ca alegerile pentru functiile de conducere sa se deruleze individual, de aceasta data, urmind ca teza votului in echipe sa fie retinuta pentru momentul modificarii Statutului, cu ocazia unui Congres extraordinar dedicat exclusiv acestui subiect, in urmatoarele citeva luni", a anuntat Geoana. El a precizat ca s-a propus ca vicepresedintii sa fie alesi de Consiliul National, opinia unanima fiind aceea ca astazi sa se aleaga vicepresedintii pe modelul Statutului din 2005, in ordinea descrescatoare a numarului de voturi pe care le-au obtinut, si nu pe regiuni de dezvoltare sau pe specializari, asa cum a fost pina acum.


Nastase, in spatele lui Ponta


Adrian Nastase a anuntat ieri pe blogul personal ca nu se va reinscrie in cursa pentru sefia PSD, urmind sa-l sustina la Congres pe Victor Ponta. "Poate ajunge, la doar 37 de ani, cel mai tinar presedinte al unui partid atit de mare, impotriva oricaror calcule", spune Nastase. Liderul social-democrat mai crede ca alegerea lui Ponta "este o sansa uriasa pentru partid. Fiindca PSD ar avea un nou inceput punind in frunte o echipa noua, condusa de data aceasta de tineri, de cei care vor fi in prima linie in campaniile electorale din 2012 si 2014". De asemenea, Nastase se lauda ca el a fost cel care l-a descoperit si promovat in partid pe Victor Ponta. "Invata din greseli, inclusiv din ale altora, motiv pentru care sint convins ca nu va repeta greselile lui Mircea Geoana. Sper ca nici pe ale mele", a adaugat Nastase.

Anuntul lui Adrian Nastase a venit dupa ce, in cursul diminetii, ii propusese lui Ion Iliescu sa revina la sefia PSD, pentru noua luni, timp in care partidul sa se pregateasca pentru noi alegeri. Ion Iliescu a refuzat insa propunerea, din motive care tin de virsta si de sanatate. Tot ieri, Adrian Nastase a afirmat ca Traian Basescu ar fi interesat de deznodamintul Congresului PSD, mentionind ca in organizatiile PDL din Dimbovita, Prahova si Buzau s-ar face presiuni pentru ca Mircea Geoana sa fie reales in fruntea partidului.


Mitrea contra Geoana si Vanghelie


Principalul scop al Congresului PSD ar trebuie sa fie indepartarea lui Marian Vanghelie de pe eticheta partidului, crede senatorul Miron Mitrea. Parlamentarul, candidat la functia de presedinte al formatiunii, a lansat ieri un atac dur la adresa primarului de sector, pe care l-a acuzat ca a facut PSD "de rusine". "Am trait momente de umilinta si de rusine cum nu am crezut ca am sa traiesc in PSD. Atunci cind l-am vazut vorbind in numele nostru la televizor pe Marian Vanghelie. Cred ca nu a patit partidul asta rusine mai mare decit sa il aiba pe Vanghelie purtator de cuvint sau un om de talia lui Vanghelie sa numeasca ministri sau secretari de stat. Acest lucru cred ca ne-a adus rusinea de care ne va fi greu sa ne spalam de pe obraz", a spus Mitrea. El nu l-a menajat nici pe Mircea Geoana despre care a afirmat ca este "cel mai nefericit accident din istoria PSD". "Sub conducerea lui Geoana, partidul a pierdut o sansa unica si va trebui sa muncim din nou si din greu pentru a ajunge acolo unde eram de fapt. Geoana este incompetent si nu a fost capabil sa isi adune in jurul lui o echipa de oameni seriosi. Astazi Geoana este cel mai mare pericol pentru PSD. La Congres voi vota impotriva lui Mircea Geoana", a mai spus Mitrea prezent ieri la Conferinta judeteana a PSD Vrancea.



Afis urias cu "Geoana garantat Vanghelie" pe fond violet


Un banner infatisindu-l pe liderul PSD Mircea Geoana pe fundal violet, alaturi de mesajul "garantat Vanghelie", a fost afisat ieri in Piata Presei Libere, in apropierea Romexpo, locul unde se va desfasura astazi Congresul PSD. Liderul social-democratilor a declarat ca prin aceasta actiune s-a depasit limita unei campanii decente in partid, precizind ca nu banuieste pe nimeni ca ar fi afisat bannerul. "Vad ca tehnica de campanie a domnului Basescu prinde si la PSD, ceea ce este destul de amuzant", a spus Geoana. Solicitat sa comenteze culoarea violet a banner-ului, reactia lui liderul PSD a fost: "Ha, Ha, asta e buna. Macar sa fi pus pe rosu". Mult mai explicit in privinta posibililor "faptuitori" a fost Marian Vanghelie. Primarul sectorului 5 a declarat ca mesajul ar fi fost afisat de "apropiati ai lui lui Traian Basescu", aratind cu degetul spre Miron Mitrea. "Sint unii care dimineata merg la Cotroceni, iar dupa-amiaza vin la noi. E jocul in continuare al lui Traian Basescu. Oameni din partid apropiati lui Traian Basescu au pus banerele", a acuzat Vanghelie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.