Național

Suspiciuni de frauda cu o saptamina inainte de Congresul PSD

Ziarul de Vrancea
14 feb 2010 309 vizualizări
n Adrian Nastase are banuieli de manipulare a votului, iar un alt membru al Consiliului National il acuza pe Mircea Geoana ca urmareste sa trucheze Congresul extraordinar programat pentru simbata

Podgoreanu, membru in Consiliul National al PSD, i-a adresat o scrisoare deschisa liderului social-democrat Mircea Geoana, in care l-a acuzat pe acesta de intentia de "trucare" a Congresului extraordinar din 20 februarie. Radu Podgoreanu il avertizeaza pe Mircea Geoana ca, in cazul in care va impune sistemul de vot pe liste, isi va asuma "consecinta inevitabila a ruperii PSD". "Este evident ca ati optat pentru aceasta solutie deoarece sperati sa fracturati astfel partidul si sa ramineti singur stapin pe masa amorfa de obedienti", scrie semnatarul scrisorii. "Desi norma statutara impune participarea la congres a membrilor Consiliului National, ati cerut presedintilor de organizatii, ce va sint vasali, sa-i excluda de pe liste pe cei care gindesc altfel decit cum v-a recomandat Vanghelie sa ginditi", mai afirma Radu Podgoreanu.


Ce pierde partidul


Podgoreanu a facut publica scrisoarea dupa ce presedintele Consiliului National (CN) al PSD, Adrian Nastase, a reclamat "jocurile de culise care s-au facut si care se fac in continuare", spunind ca are "banuieli de manipulare a votului" la Congresul in cadrul caruia candideaza pentru functia de presedinte al partidului. Nastase a spus ca a avut si are informatii potrivit carora din unele delegatii care vor veni la Congres ar urma sa fie "scosi" acei delegati care ar vota impotriva sau altfel decit pentru Mircea Geoana. "Acest lucru s-a intimplat, spre exemplu, la Sibiu, s-a intimplat, din cite am inteles, la Galati, s-a intimplat iar la Arad. Este o anumita selectie a celor care vor vota", a spus Nastase. El a acuzat, de asemenea, modul in care au fost stabilite normele de reprezentare la Congres, sustinind ca au fost favorizate anumite organizatii unde "anumiti presedinti sint mai curind favorabili unui anumit candidat".

întrebat daca acuza tentative de fraudare a alegerilor interne din PSD, Nastase a raspuns: "Nu as putea sa folosesc cuvinte de genul frauda decit dupa ce evenimentul respectiv va fi avut loc si as avea dovezi. în schimb, pot sa spun ca exista anumite banuieli de manipulare a votului si jocurile de culise care s-au facut si care se fac in continuare".

Presedintele CN al PSD a spus ca, in opinia sa, este "anormal ca un candidat la alegeri sa fie cel care organizeaza congresul" si ca este, de asemenea, anormal ca presedintele partidului sa invite la discutii liderii de organizatii in conditiile in care presedintele partidului are si calitatea de candidat pentru un nou mandat in partid.

Nastase a apreciat, totusi, ca dupa congres nu exista riscul scindarii PSD, insa este posibil ca numarul plecarilor din partid sa creasca, el ironizindu-i pe Geoana si pe sustinatorii acestuia pentru esecurile de la alegerile din ultimii cinci ani.


Nastase s-a transferat de la PSD Bucuresti la PSD Prahova


Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a devenit membru al PSD Prahova, explicindu-si plecarea din organizatia Bucuresti Sector 1 pe motiv ca se intelege mai bine "in plan politic si personal" cu social-democratii din Prahova. Adrian Nastase va face parte din organizatia locala Cornu. întrebat daca transferul de la organizatia Bucuresti la PSD Prahova este o batalie in lupta cu Marian Vanghelie, Adrian Nastase a raspuns ca nu este vorba despre acest lucru si ca spera ca rezultatele organizatiei de la Bucuresti sa fie cit mai bune, insa a tinut sa remarce faptul ca la alegerile prezidentiale de anul trecut in primul tur de scrutin candidatul PSD a avut cu peste o suta de mii de voturi mai putin decit a obtinut PSD la Bucuresti atunci cind Nastase a fost candidat la Presedintie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.