Național

Directorul ANI sustine ca inspectorii Agentiei nu se uita la culoarea politica

Ziarul de Vrancea
13 feb 2010 450 vizualizări
Agentia Nationala de Integritate nu poate fi acuzata de partizanat politic, pentru ca fosti si actuali ministri sint în atentia sa, afirma Catalin Macovei

Presedintele Agentiei Nationale de Integritate Catalin Macovei a declarat, la RFI, ca ANI nu poate fi acuzata de partizanat politic, pentru ca a trimis in Justitie fosti si actuali demnitari din tot spectrul politic si a precizat ca fosti si actuali ministri se afla in atentia institutiei. "Acestor acuzatii le raspundem respingindu-le, in primul rind. în momentul in care nu ai argumente juridice pentru a combate cele afirmate de inspectorii de integritate, incepi sa arunci in media astfel de acuzatii de partizanat politic. Noi nu putem fi acuzati de partizanat politic, pentru ca am trimis la Parchet sau in instanta inalti demnitari sau fosti inalti demnitari din tot spectrul politic. Ar fi nefiresc, ba chiar ilegal ca agenda institutiei sa fie facuta in functie de data la care au loc diverse evenimente ale partidelor politice. Ginditi-va ca in primavara va avea loc un Congres al PNL-ului, iar in vara un Congres al PDL-ului. Ar fi absurd sa oprim aceste investigatii pina cind respectivele evenimente politice ar avea loc. Ancheta in cazul lui Mircea Geoana a inceput in vara anului trecut", a spus Catalin Macovei la RFI, intrebat cum comenteaza acuzatiile de partizanat politic.

Presedintele ANI a spus ca sint in continuare demnitari importanti si fosti demnitari care au investigatii pe rolul Agentiei Nationale de Integritate. în legatura cu cazul Mircea Dinescu, Macovei a spus ca, din punct de vedere moral, acesta nu este in incompatibilitate, dar din punct de vedere legal este. "La o prima vedere nu exista nici o legatura intre agricultura si activitatea de studiere a dosarelor Securitatii, insa prevederile legale sint limpezi: o activitate de demnitate publica este incompatibila cu desfasurarea oricarei alte activitati in domeniul privat, mai ales ca Mircea Dinescu este chiar administratorul acelor societati de agricultura", a declarat Macovei.

Presedintele ANI a mai spus ca demnitarii nu au pus mare pret pe completarea declaratiilor de avere, pentru ca, pina in 2008, cind a inceput activitatea Agentiei, nu exista nici o sanctiune.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.