Național

Basescu l-a rechemat pe viitorul ministru de Externe din functia de ambasador la Paris

Ziarul de Vrancea
5 feb 2010 510 vizualizări
Presedintele Traian Basescu a semnat, ieri, decretul privind rechemarea lui Teodor Baconschi din calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romăniei în Franta, Principatul Andorrei si Principatul Monaco

In componenta noului Guvern, in care Teodor Baconschi a fost desemnat pentru functia de ministru al Afacerilor Externe. El a fost avizat favorabil in aceasta functie la 22 decembrie si a preluat mandatul o zi mai tirziu. Anterior numirii sale in functia de ministru al Afacerilor Externe, a fost Ambasador al Romaniei in Franta (septembrie 2007 - decembrie 2009), ambasador al Romaniei in Portugalia (2002 - 2004), ambasador al Romaniei pe linga Sfintul Scaun si acreditat, de asemenea, in San Marino si pe linga Suveranul Ordin Militar de Malta (1999-2001). A fost consilier prezidential la Departamentul Politic, Administratia Prezidentiala in perioada octombrie 2006 - august 2007, iar in Centrala MAE a detinut functiile de Secretar de stat pentru Afaceri Globale (ianuarie 2005 - septembrie 2006) si director general in 2001. Anterior intrarii in diplomatie a fost director al Editurii Anastasia, Bucuresti, redactor-sef la "Viata spirituala" (TVR), consilier la Ministerul Culturii si redactor la Editura Institutului Biblic si de Misiune al B.O.R.

Bogdan Mazuru este una dintre variantele luate in calcul pentru functia de ambasador la Paris, alte nume vehiculate pentru acest post fiind Teodor Paleologu si Sorina Placinta, variante care insa nu par a fi agreate de conducerea PDL.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.