Național

PDL ingroapa afacerea Sterling si ii face bezele lui Tariceanu

Ziarul de Vrancea
4 feb 2010 458 vizualizări
Democrat-liberalii ii intind jumatate de mina fostului premier, dar acesta spune ca nu e suficient

Emil Boc si Calin Popescu Tariceanu au fost citati ieri la tribunal pe 24 martie, in procesul in care Tariceanu il acuza de calomnie pe Boc. Fostul premier cere 100.000 de lei daune de la succesorul sau pentru afirmatii defaimatoare privind afacerea Sterling. Calin Popescu Tariceanu sustine ca Emil Boc l-a calomniat atunci cind l-a acuzat ca a incalcat legea si ca a prejudiciat interesele Romaniei aranjind "o afacere in favoarea unor grupuri de interese". Ca reactie imediata, liderul grupului deputatilor PD-L, Mircea Toader, si-a retras ieri solicitarea prin care cerea inceperea urmaririi penale impotriva fostului premier liberal Calin Popescu Tariceanu in cazul Sterling. El il acuza pe fostul sef al Executivului de savirsirea infractiunilor de subminare a economiei nationale, de abuz in serviciu contra intereselor publice, privind existenta unui contract intre statul roman si Compania Sterling Resources LTD. In iulie 2009, membrii comisiei parlamentare de ancheta acestui for au ajuns la concluzia ca acest contract a fost incheiat ilegal intre compania Sterling si Agentia Nationala de Resurse Minerale, aducind prejudicii statului roman, in ceea ce priveste explorarea resurselor petroliere din platoul Marii Negre. Toader sustine la concluzia ca nu Parlamentul trebuie sa stabileasca cine este vinovat, ci sint organe competente pentru acest lucru


Tariceanu: Daca Toader recunoaste ca a gresit pe fond, imi retrag si eu actiunea in instanta

Fostul premier Tariceanu sustine ca gestul lui Mircea Toader de a-si retrage solicitarea de incepere a urmaririi sale penale in cazul Sterling este incomplet, putind sa renunte si el la actiunea in instanta impotriva acestuia daca recunoaste ca a gresit pe fond. "Daca domnul Mircea Toader va fi dispus sa recunoasca faptul ca a gresit pe fond, si nu ca modalitate de actiune politica, atunci si eu sint dispus sa fac un gest similar si sa-mi retrag plingerea penala impotriva sa, care este in curs de solutionare in justitie", a sustinut Calin Popescu Tariceanu. Pe de alta parte, Tariceanu a contrazis motivatia lui Mircea Toader privind constatarea faptului ca nu e treaba Parlamentului sa solutioneze acest caz, ci a institutiilor abilitate, invocind institutia comisiei de ancheta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.