Național

Judecatorii sint nemultumiti de legea pensiilor inca inainte de aparitia ei

Ziarul de Vrancea
2 feb 2010 465 vizualizări
n ei i-au cerut ministrului Predoiu sa avizeze negativ proiectul n initiativa legislativa este afisata pe pagina de internet a Ministerului Muncii pentru dezbatere publica

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) solicita ministrului Justitiei Catalin Predoiu sa avizeze negativ proiectul legii pensiilor in forma actuala, pe motiv ca documentul nu respecta o serie de principii constitutionale si reguli de tehnica legislativa. încalcarea principiilor neretroactivitatii legii, egalitatii de tratament a cetatenilor in fata legii, nediscriminarii, inclusiv prin crearea unor privilegii speciale pentru categorii precum angajati ai serviciilor secrete foste si actuale sint citeva din "neregulile" reclamate de UNJR. "Adoptarea si punerea in aplicare a acestui proiect de lege ar conduce la perturbarea intregii societatii romanesti, nemultumirile cetatenilor vizati de acest act normativ, facute deja publice, urmind sa imbrace forma actiunilor in justitie, ceea ce va conduce la un val de procese, cu consecinte grave atit pentru justitiabili cit si pentru instantele de judecata, iar in final pentru Statul Roman care va trebui sa suporte financiar eventualele despagubiri pentru prejudiciile cauzate prin aceasta lege", isi justifica magistratii demersul. Proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice a fost publicat pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale la data de 26 ianuarie 2010, cu precizarea ca pina la data de 5 februarie 2010 pot fi trimise sugestii si propuneri asupra textului acestuia.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.