Național

Are si Politia un cod galben

Ziarul de Vrancea
28 ian 2010 452 vizualizări
Ce ne mai asteapta in 2010: criminalitate stradala, trafic de droguri si evaziune fiscala

Cresterea criminalitatii stradale, traficul de droguri, evaziunile fiscale, indisciplina in trafic si infractiunile transfrontaliere sint principalele riscuri pentru 2010, avertizeaza seful IGPR, chestorul Petre Toba. Seful Politiei Romane a spus ca unitatea pe care o conduce are ca prioritati pentru 2010, printre altele, cresterea gradului de operativitate a structurilor de criminalitate organizata, asigurarea unui mediu de afaceri curat, cu accent pe combaterea evaziunii fiscale, siguranta stradala si cea din mediul rural, in care abordarea sa fie proactiva, de prevenire, in detrimentul celei reactive, de tipul interventiei la evenimentele semnalate prin Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112.


Blaga: Prioritatea zero a Politiei e asigurarea ordinii publice in strada


Prioritatea zero a Politiei trebuie sa fie asigurarea ordinii publice in strada, sustine ministrul de Interne, Vasile Blaga, care a aratat ca Romania se confrunta cu o crestere a fenomenului criminal, in conditiile in care criminalitatea stradala a crescut cu 11% in 2009, iar tilhariile si jafurile armate s-au inmultit alarmant.

"Tilhariile cu infractori mascati aproape s-au dublat in 2009", a notat el, tinta predilecta fiind bancile, casele de schimb valutar si postasii. "Oamenii trebuie sa se simta in siguranta si nu putem realiza acest lucru daca nu inversam proportiile: mai multi oameni in strada si cit mai putini oameni in birou", a subliniat el, solicitind, totodata, o mai buna cooperare intre arme, respectiv intre politie si jandarmerie. O alta prioritate a Politiei trebuie sa fie combatarea criminalitatii organizate, in conditiile in care doar prejudiciul constatat a fost, anul trecut, de peste 19 miliarde de lei. Aceste cifre dau dimensiunea reala a economiei subterane, a adaugat el, precizind ca "trebuie identificate bunurile pentru a avea ce recupera din prejudiciile aduse statului".


Jaf de 100.000 de euro la locuinta patronului unui magazin de bijuterii


La putin timp dupa ce ministrul de Interne si seful Politiei au promis, la Bucuresti, mai multa mobilizare din partea fortelor de ordine, locuinta patronului unui magazin de bijuterii din Timisoara a fost jefuita. Hotii si-au parcat masina - un Volkswagen Golf rosu cu numere de Germania "" chiar in curtea casei, au patruns in locuinta, l-au incuiat pe copilul proprietarilor in baie, dupa care s-au dus in bucatarie sa manince. Ulterior, au furat din casa un seif continind aproximativ 50.000 de euro si bijuterii in valoare de aceeasi suma.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.