Național

Depasirea fatala

Ziarul de Vrancea
3 oct 2005 859 vizualizări
Viata unei tinere atirna de un fir de ata dupa ce masina in care se afla s-a facut praf pe E85. Accidentul s-a produs din cauza unei depasiri neregulamentare. Victima purta centura de siguranta

O tinara are sanse minime de supravietuire dupa ce a fost victima unui accident rutier produs ieri dupa-amiaza, intre Garoafa si Bizighesti. Potrivit politiei, in jurul orelor 15.00, pe E 85, in timp ce conducea o masina Dacia, Adrian Mitescu (35 ani) din Vaslui, a incercat o depasire la limita. Intrucit nu a mai avut timp sa se redreseze, a patruns pe contrasens si s-a izbit cu un autoturism Opel, condus regulamentar din sens opus de Mihai Cirpescu (36 ani), din Suceava. "Dacia se deplasa dinspre Adjud spre Focsani, a incercat sa depaseasca un camion, a intrat pe contrasens si s-a izbit frontal de Opel, dupa care s-a rasturnat", ne-a declarat inspectorul principal Catalin Candea, de la Politia Rutiera. Membrii familiei Cirpescu se intorceau de la rude, din Jaristea, si povestesc cum au vazut moartea cu ochii. "Mergeam normal pe banda a doua, cind am vazut Dacia ca a incercat sa depaseasca pe contrasens. Sotul meu a incercat sa evite impactul, a tras dreapta de volan, a intrat pe banda intii, dar Dacia ne-a lovit si ne-a aruncat in sant. Sotul meu este lovit la cap", ne-a spus Tamara Cirpescu, pasagera in Opel, la fel de speriata ca toti ceilalti din masina. In schimb, starea celor doi pasageri din Dacie este mult mai grava. Lacramioara Mitescu (22 ani), ocupanta locului din dreapta, e in coma profunda si are putine sanse de supravietuire. "Tinara din Vaslui are politraumatisme si se afla in coma profunda. Sansele de supravietuire sint minine. Celelalte victime au fost duse cu ambulanta de la Panciu si cu masini particulare, dar acestea nu ridica probleme deosebite. Soferul Daciei este ceva mai grav, dar acesta era constient", ne-a declarat medicul Cristina Roman, de la SAJ.

Martorii accidentului povestesc ca au vazut scene de cosmar imediat dupa accident. "Eram pe marginea drumului si am vazut ca vine Dacia spre mine. Am crezut ca se rastoarna peste mine. Apoi, dupa impactul mai ceva ca-n filme, am mers si am scos soferul Daciei dintre fiare. Era plin de singe, lovit la cap, dar constient. In schimb, femeia ramasese blocata de centura de siguranta. Am taiat centura cu un cutit si am scoas-o pe tinara din masina. Era intr-o stare foarte grava, plina de singe. A luat-o Ambulanta", ne-a spus Florin Pop, din Reghin, aflat in tranzit prin zona. Masina Dacia a fost facuta zob, aceasta rupindu- se in trei. Motorul masinii a ajuns la citiva zeci de metri distanta, in timp ce restul masinii s-a desprins in doua. (M. IRIMIA, D.

CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.