Național

Mihai Viteazul este cel mai vizionat film romănesc în întreaga lume

Ziarul de Vrancea
20 ian 2010 525 vizualizări
n a fost turnat in 1970, regizorul Sergiu Nicolaescu folosind la realizarea lui nu mai putin de 5000 de figuranti n a fost propunerea Romăniei pentru premiile Oscar la categoria "cel mai bun film strain" in 1972

Filmul "Mihai Viteazul", regizat de Sergiu Nicolaescu, este cel mai vizionat lungmetraj romanesc in intreaga lume, dat fiind faptul ca el figureaza printre primele locuri in clasamentele, realizate pe diferite categorii, de site-ul de specialitate IMDb (Internet Movie Data base).

într-un top alcatuit de IMDb, in functie de cum au fost votate filmele, distribuite pe genuri, "Mihai Viteazul" (1970, in regia lui Sergiu Nicolaescu, dupa un scenariu de Titus Popovici), a iesit pe locul 3 la genul "filme istorice", din toate timpurile si din intreaga lume, locul 5 la genul "biografie", locul 13 la genul "filme de razboi", locul 19 la "filme de actiune" si pe locul 50 la "filme tip drama", avind 8,4 puncte (stele) din 10.

Sergiu Nicolaescu s-a declarat impresionat cu privire la top, mai ales ca este vorba despre un "site american". "Este singura organizare (n.r. - topurile IMDb) a unui astfel de rezultat, adica filmele din intreaga lume si din toate timpurile. Este un site american, de care eu am aflat in decembrie si in care am avut ocazia sa descopar ca «Mihai Viteazul» era printre primele 50 de filme din fiecare categorie. Eu sint citat la cinci categorii. Este impresionant cu atit mai mult cu cit, anul acesta, implinesc 40 de ani de la terminarea filmului\', a declarat regizorul pentru Agerpres.

"Mihai Viteazul" este cel mai vizionat film din cinematografia romaneasca, o superproductie istorica de exceptie, cu Amza Pellea in rolul principal si 5.000 de figuranti, filmat la Dunare - Marea Neagra, Calugareni, Alba Iulia, muntii Carpati, Bucuresti, Sibiu, Sinaia, Miraslau, Praga si Istanbul. în 1972, a fost propunerea Romaniei pentru premiile Oscar la categoria "cel mai bun film strain", fiind prezent mai multi ani in cinematografe din Romania si din intreaga lume, difuzat de "Columbia Pictures".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739402 zile, 13 ore, 31 minute, 4 secunde
Toata stima pentru Sergiu Nicolaescu ca regizor.Insa cel mai prost \"film\" pe care l-a facut,si in care a si jucat,a fost cel cu comisia de ancheta a crimelor revolutiei.In asta s-a facut de kkt citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.