Național

Mihaela Geoana si-a vazut sotul lovit de atacuri energetice

Ziarul de Vrancea
18 ian 2010 543 vizualizări
Liderul PSD spune ca nu a simtit nimic la dezbaterea finala cu Traian Basescu n intre timp, criticile social-democrate se inmultesc la adresa sefului partidului

Sotia liderului PSD, Mihaela Geoana, a relansat ideea ca sotul sau a fost supus unor "atacuri energetice" la dezbaterea finala din campania prezidentiala si ca si ea a simtit aceste influente. Mihaela Geoana a explicat astfel faptul de ce sotul sau "nu a ripostat foarte natural" la intrebarea lui Traian Basescu referitoare la vizita la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, desi stia ca acest subiect va fi adus in discutie si avea variante de raspuns pregatite.

"Cred ca a fost atacat energetic foarte mult, erau chiar in sala oameni care lucrau la acest lucru", a spus sotia liderului social-democrat. Ea a precizat ca aceasta situatie nu a fost pe toata durata dezbaterii, ci doar in anumite momente, "probabil decisive", pe care crede ca sotul sau le-a simtit. Mihaela Geoana a sustinut ca si ea s-a simtit fara energie si ca a avut momente in care nu se putea concentra.

Cu o seara inainte, Mircea Geoana negase la Antena3 ca s-ar fi simtit fara energie la dezbaterea televizata din turul al doilea al prezidentialelor, apreciind ca acestea ar fi scuze puerile, insa afirmase ca Traian Basescu apeleaza la ajutorul unor persoane care au capacitati paranormale si care au fost in sala in timpul dezbaterii respective.

"Eu am vazut in timpul dezbaterii, deci in dezbaterea respectiva, oameni care lucreaza cu Basescu pe acest domeniu, prezenti exact in dreapta camerei de luat vederi. (...) îsi faceau treaba. Ce faceau, ce nu faceau, nu stiu, dar i-am vazut cu ochii mei, ii stiu cine sint. Si i-am vazut si la Cotroceni, in timpul discutiilor cu partidele politice. Acelasi cetatean, stind linistit, intr-un colt", a relatat liderul PSD.

Anul trecut, imediat dupa al doilea tur al prezidentialelor, coordonatorul campaniei electorale a PSD, Viorel Hrebenciuc, afirma, referindu-se la dezbaterea finala Basescu-Geoana, ca Traian Basescu este in forma maxima in ziua de joi, pentru ca este ziua flacarii violet, iar cei ce se ocupa de ezoterie stiu acest lucru. El a invocat faptul ca la dezbatere, care a avut loc intr-o zi de joi, si Basescu si lideri ai PDL purtau haine violet.


Raport: PSD a pierdut alegerile din cauza lui Geoana


Institutul de Studii Social Democrate a dat publicitatii un raport de analiza, in care sustine ca PSD a pierdut alegerile din cauza lui Mircea Geoana, ca raminerea acestuia in functie va bloca reformarea, redinamizarea si capacitatea de negociere a partidului, recomandind o conducere colectiva.

"înfringerea lui Mircea Geoana (mai ales in conditiile in care a avut loc) nu reprezinta doar o pierdere personala ci si o pierdere majora pentru PSD, pentru membrii impresionantei coalitii care l-a sustinut si pentru Romania", se arata in raportul "Cezarul a invins! Ce inseamna? Ce urmeaza? Ce facem?", publicat de ISD, condus de eurodeputatul Adrian Severin.

Raportul face o analiza critica a deciziilor strategice ale PSD, sustinind ca o mare parte din acestea il au drept cauza pe actualul sef al PSD. "PSD a pierdut, si aceasta, in primul rind, din cauza stilului de conducere si a personalitatii lui Mircea Geoana (si a principalilor lideri care l-au sustinut), ceea ce face ca pastrarea acestuia in fruntea partidului sa impiedice lansarea reformei, iar retragerea sa (de altfel promisa, in cazul pierderii alegerilor prezidentiale si perfect coerenta cu practica democratiilor consolidate) premisa sau inceputul reformei", se arata in raport, unde mai scrie de asemenea ca "dezbaterea asupra inlocuirii lui Mircea Geoana trebuie sa fie rationala, iar nu emotionala".

Raportul mai scrie ca ratarea principalelor obiective ale PSD - victoria impotriva lui Traian Basescu si revenirea la guvernare - il lipseste pe Mircea Geoana de capacitatea de a face o oferta "coagulanta si reala" liderilor locali pe care s-a sprijinit pina acum, sugerind astfel ca acesta nu ar mai avea multe sanse sa fie reconfirmat. Mai mult, autorii opineaza ca Mircea Geoana nu se va putea opune trecerii la sistemul unicameral (prin modificarea Constitutiei), din cauza slabiciunii sale.

Cei de la ISD le recomanda colegilor de la PSD, printre altele, sa lanseze negocieri cu Guvernul si cu seful statului in vederea protejarii ordinii democratice, statului de drept si autonomiei administratiei locale, dar si realizarea unei "opozitii unite" cu PNL in toate proiectele care privesc obiectivele enumerate.


Diaconescu: Voi raspunde la momentul oportun daca voi candida


Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu nu se grabeste sa anunte daca va candida sau nu la sefia partidului la viitorul congres. "Voi raspunde la momentul oportun", a declarat Diaconescu, dupa ce a fost intrebat daca se va inscrie in cursa pentru sefia partidului. întrebat daca este de parere ca Ion Iliescu ar putea impune alegerea viitorului sef al formatiunii, Diaconescu a evitat un raspuns direct. "Cel mai greu cuvint in PSD il au membrii. Sint increzator ca in perioada urmatoare vom intelege necesitatea de a face o reforma prin, nu neaparat schimbarea oamenilor, ci prin o alta aplecare in legatura cu valorile stingii, de care vorbim, poate nu suficient, cit ar trebui, dar, in orice caz, pe care nu o construim in societate atit de mult cit ar trebui", a spus el.

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat joi seara, intr-o emisiune difuzata de Realitatea TV, ca la felul in care evolueaza situatia din formatiunea social-democrata, este mai probabil sa candideze personal la sefia partidului decit sa-l sprijine pe Cristian Diaconescu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.