Național

Liderii de sindicat din învatamint risca sa fie obligati sa predea

Ziarul de Vrancea
18 ian 2010 557 vizualizări
Senatorul Mihail Hardau, fost ministru al Educatiei, va initia un amendament la Legea Educatiei care sa prevada ca fiecare lider de sindicat din învatamint sa fie obligat sa predea, motivind ca nu se poate ca acestia sa vorbeasca despre problemele educatiei fara sa le cunoasca din interior.

Hardau a declarat ca liderii sindicali nu pot lua o decizie corecta fata de politica scolara si managementul scolar atit timp cit nu desfasoara activitati cu elevii sau studentii. "Consider ca orice lider de sindicat trebuie sa aiba activitate la clasa, nu la plata cu ora, ci o activitate in cadrul postului pentru care este platit. Situatia actuala este o anomalie. Directorii sint scutiti de activitati la clasa, dar fac la plata cu ora, iar liderii de sindicat fac doar activitati la plata cu ora si consider ca fiecare lider de sindicat din invatamint trebuie sa fie obligat sa efectueze activitati la clasa", a spus Hardau. El a precizat ca va depune un amendament in acest sens la Legea Educatiei, aflata in dezbatere publica, masura urmind sa afecteze citeva sute de lideri de sindicat, cel putin, in fiecare judet.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739401 zile, 11 ore, 33 minute, 11 secunde
\\\"riscant\\\"...invatamintul, intr-adevar, mai ales \\\"aparat\\\" de asemenea \\\"lideri\\\"!\\\'ar trebui sa-si prezinte demisiile, mai degraba, dupa \\\"prestatiile\\\" lamentabile, cind i-au citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.