Național

Pensionarii ameninta cu actiuni radicale daca punctul de pensie va fi înghetat

Ziarul de Vrancea
13 ian 2010 377 vizualizări
Federatia Nationala a Sindicatelor Pensionarilor din Romănia a cerut Parlamentului si Guvernului respectarea Legii 250/2007 care prevede ca punctul de pensie sa fie 45% din salariu mediu brut, în cazul unui refuz amenintind cu actiuni radicale în acest an

Pensionarii sint nemultumiti de decizia Executivului privind inghetarea punctului de pensie in 2010 si sustin ca nu accepta argumentul potrivit caruia nu ar exista fonduri. "Daca exista vointa politica se gasesc resursele financiare pentru a se aproba legea in forma aprobata de Parlament. E treaba Ministerului de Finante si a Ministerului Muncii sa gaseasca resurse", a declarat presedintele Federatiei, Preda Nedelcu. Pensionarii mai cer si impozitarea progresiva a drepturilor din pensie pentru sumele care depasesc 1.500 de lei, iar contributia de asigurari de sanatate sa se plateasca numai pentru sumele care depasesc 1.500 de lei. în documentul care a fost deja inaintat celor doua Camere ale Parlamentului si Guvernului, Federatia Nationala a Sindicatelor Pensionarilor a mai cerut majorarea ajutorului de deces pentru pensionari la doua salarii medii brute pe economie si pentru membrii de familie la 75% din acesta, precum si asigurarea fondurilor necesare compensarii medicamentelor pentru pensionari care au pensii de pina la 700 de lei. De asemenea, Federatia a solicitat si asigurarea de locuinte pentru familiile de pensionari care locuiesc in imobile nationalizate ce se retrocedeaza si interzicerea evacuarii lor pina la solutionarea cazurilor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.