Național

Directorul SRI da asigurari ca toate armele furate de la Ciorogirla vor fi gasite

Ziarul de Vrancea
7 ian 2010 504 vizualizări
Directorul SRI, George Maior, a declarat, ieri, ca Serviciul Romăn de Informatii a avut un rol major în depistarea armelor furate din depozitul militar de la Ciorogirla, subliniind ca vor fi gasite toate armele. întrebat ce rol a avut SRI în descoperirea unor arme furate de la depozitul militar de la Ciorogărla, Maior a replicat: "SRI a avut un rol major. Si se vor gasi toate armele".

Eugen Preda, impreuna cu 5 persoane dintre cele 14 arestate pe 28 decembrie de Tribunalul Bucuresti, in dosarul furtului de arme, au intrat, intr-o noapte din ianuarie, in UM 01916 Ciorogirla, prin taierea gardului unitatii si a lacatului, si au furat o cantatite mare de arme, potrivit instantei. Anchetatorii au recuperat 35 dintre cele 62 de arme furate de la Ciorogirla, ancheta fiind in desfasurare pentru a le descoperi si pe celelalte - dupa cum declara, pe 28 decembrie, procurorul-sef DIICOT, Codrut Olaru, care a precizat ca gruparea retinuta, acuzata si de trafic de droguri, este una extrem de violenta.

într-o conferinta comuna cu procurorul-sef al DIICOT, seful Politiei, Petre Toba, a declarat ca nu exclude ca scopul furtului de la Ciorogirla sa fi fost comercializarea armelor, in conditiile in care doar 35 de arme din lotul disparut in ianuarie de la unitatea militara din Ilfov au fost recuperate pina acum.

Seful DIICOT a adaugat ca persoanele retinute in cazul Ciorogirla de procurori sint acuzate si de trafic de droguri si ca a fost facuta o captura de 124 de kilograme de heroina, in valoare de 7 milioane de euro. Mai mult, unii dintre membrii grupului infractional sint acuzati de doua omoruri. Gruparea pregatea un nou transport de heroina catre strainatate. Codrut Olaru a precizat ca anchetatorii au preferat sa renunte la a urmari traseul pe care trebuia sa il faca drogurile, care era probabil spre Olanda, pentru ca au avut indicii ca gruparea pregatea un conflict violent. Olaru nu a dat detalii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.