Național

Bugetul Ministerului Sanatatii creste la 4% din PIB

Ziarul de Vrancea
7 ian 2010 535 vizualizări
n majorarea propusa in proiectul legii bugetului de stat vine pe fondul nemultumirilor sindicalistilor din Sanatate, determinate de faptul ca serviciile in sarbatorile legale si weekend-uri nu se mai platesc dublu

Comisiile parlamentare de sanatate au aprobat, ieri, un amendament al PSD privind cresterea de la 3,6% la 4% din PIB a sumei alocate Sanatatii in proiectul bugetului de stat pe 2010. Amendamentul a fost propus de presedintele Comisiei de sanatate a Camerei Deputatilor, Rodica Nassar (PSD), fiind adoptat cu 20 de voturi "pentru" si doua abtineri - apartinind fostului ministru al Sanatatii Mircea Cinteza si unui deputat PDL. Amendamentul Rodicai Nassar a fost primul discutat de catre comisiile parlamentare de sanatate, parlamentarii din aceste comisii avind de dezbatut circa 160 de amendamente.


Mai multi bani, dar nu pentru personalul sanitar


Sindicalistii din sistemul sanitar au declarat, ieri, dupa discutiile cu Comisia bipartita care reanalizeaza Legea salarizarii unice, ca sint nemultumiti atit de coeficientii de ierarhizare, cit si de faptul ca in 2010 zilele de weekend si sarbatorile legale lucrate nu vor mai fi platite dublu.

Prim-vicepresedintele Sanitas, Adrian Barea, s-a declarat nemultumit de coeficientii prevazuti pentru personalul din sistemul sanitar.

Potrivit lui Barea, membrii Comisiei au promis ca vor fi elaborate noi criterii, astfel incit sa poata fi modificati anumiti coeficienti. Cu toate acestea, sindicalistii cred ca salariile personalului din sistemul sanitar nu vor putea fi majorate foarte mult. "Daca in 2009 un medic primar era la acelasi nivel cu un conferentiar universitar si cu judecatorul de judecatorie, acum medicul primar se afla in grila cu doua puncte sub conferentiar sau judecator. Daca vor fi facute modificari, acestea ar putea sa mai ridice putin anumite categorii de angajati", a declarat prim-vicepresedintele Sanitas.

Adrian Barea a mai spus ca Legea unitara de salarizare produce efecte, in 2010, pentru un numar mic de salariati, circa 100.000, acelasi lucru urmind sa se intimple si in 2011, cind salariile vor ramine inghetate si vor fi majorate doar salariile mici pina la nivelul salariului minim pe economie garantat in


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.