Național

Candidatura lui Prigoana jr. a iscat o mica furtuna in PDL

Ziarul de Vrancea
7 ian 2010 616 vizualizări
Deputatul Sever Voinescu si europarlamentarul Cristian Preda au criticat intentia lui Honorius Prigoana de a deveni deputat n ulterior, Voinescu a dat inapoi, spunind ca sustine candidatura si ca problema PDL este cea de gestiune a resurselor umane

Candidatura tinarului Honorius Prigoana (23 de ani) in colegiul din Bucuresti devenit vacant prin plecarea lui Bogdan Olteanu la Banca Nationala a stirnit polemici in PDL, partid al carui membru este. Colegul sau de partid, deputatul Sever Voinescu, a declarat ieri ca nu a fost niciodata impotriva candidaturii lui Honorius Prigoana - fiul omului de afaceri Silviu Prigoana, unul dintre cei mai bogati din tara - si nici nu a afirmat ca PDL si-ar fi pierdut busola. Voinescu a adaugat ca reactia lui Emil Boc a fost determinata de modul in care a fost formulata intrebarea din partea presei.

"Am spus ca problema principala pe care partidul o are este aceea de gestiune a resurselor umane, ca sa fiu foarte exact e vorba de atragere de competente in PDL si folosirea lor in pozitiile cele mai bune, dar asta este o chestiune pe care cred ca au ridicat-o toti colegii mei, aici cred ca e unanimitate, cred ca toata lumea simte in partid ca e nevoie de o schimbare in interior si cred ca la Congresul care va urma se va realiza aceasta schimbare", a explicat Voinescu, precizind ca nu este vorba despre o schimbare a conducerii, ci a vechilor proceduri interne in unele noi, moderne, dar si despre o revizuire a modului cum se iau deciziile in partid.

Voinescu a tinut sa demonteze si ideea existentei unor grupuri separate in PDL, unul al intelectualilor care este impotriva celuilalt grup, "care nu ar fi compus din intelectuali", dar si chestiunea cenzurii in partid.


Oligarhia la putere


Intr-o pozitie mai radicala s-a aflat colegul sau de partid Cristian Preda, europarlamentar, care a sustinut ieri ca desemnarea lui Prigoana jr drept candidat "este semnul unei tendințe clare de oligarhizare a PDL" si a reactionat si el la comentariile liderului PDL Emil Boc, care a spus despre el ca nu are suficienta experienta politica.

"Candidatul Prigoana Honorius e bun, zice premierul Boc pe 4 ianuarie, deoarece are experienta in afaceri. Eu si amicul Voinescu nu sintem buni, zice tot premierul Boc a doua zi, pe 5 ianuarie, deoarece nu avem experienta in partid. Sint putin mirat. Eu il respectam pe dl. Boc tocmai pentru ca NU provine din lumea afacerilor intrepatrunse cu politica. Iar acum aflu de la domnia sa ca, de fapt, respecta DOAR lumea afacerilor si crede ca, daca n-ai aceasta «origine sanatoasa», nu"¦ ai experienta", scrie Cristian Preda pe blogul sau.

Preda mai scrie ca fenomenul de oligarhizare a partidelor si a vietii publice trebuie stopat. "Presedintele Basescu a asumat aceasta credinta cu forta si PDL a subscris discursului anti-oligarhi. A facut-o si dl Boc. Numai ca PDL in general si dl Boc in particular au o problema daca vad oligarhia doar in curtea adversarilor", continua Preda si sustine ca "desemnarea lui Prigoana jr drept candidat este semnul unei tendinte clare de oligarhizare a PDL".

"Iar daca e cineva care crede ca oligarhii nostri sint mai buni decit oligarhii lor, acela se inseala. A avea experienta nu poate insemna a ignora adevarurile care sar in ochi. Sau, ma rog, eu nu vreau sa am o asemenea experienta", isi incheie europarlamentarul PDL postarea pe blog.


Salvarea vine la Congres


Marti, deputatul PDL Sever Voinescu a facut o analiza a problemelor PDL, punind accent pe cea a resurselor umane. Voinescu afirma intr-un comentariu postat pe blogul sau ca formatiunea din care face parte "are o problema" in privinta gestiunii resurselor umane, pe care ar trebui ca viitorul Congres al partidului - programat in prima parte a acestui an - sa o rezolve. "Da, PDL are o serioasa problema de gestiune a resurselor umane. Mare problema! Sper ca apropiatul Congres sa o rezolve in buna parte. în ceea ce ma priveste, lucrez intens in aceste zile pentru ca la Congres sa avem o solutie moderna si rationala la problema «cadrelor»", scria Voinescu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739420 zile, 17 ore, 33 minute, 45 secunde
Pacat de tanarul cu aspiratii politicianiste dar se prevede o bataie crunta. Pe spinarea lui vor ateriza toate pacatele colegilor intr-u simtire portocalie.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.