Național

Averea presedintelui a crescut anul trecut cu 17.000 de lei

Ziarul de Vrancea
7 ian 2010 446 vizualizări
PresedinteleTraian Basescu si-a actualizat declaratia de avere, din care reiese ca a economisit, în ultima jumatate de an, 17.036 lei, nu a facut nici o achizitie, investitie, dar nici datorii.

Conturile in valuta ale sefului statului nu au suferit nici o modificare, insa Traian Basescu specifica in declaratia de avere ca nu au fost calculate dobinzile pentru sumele depuse la banci fata de declaratia de avere completata in data de 26 mai 2008. Seful statului detine, la mai multe banci, conturi insumind 85.000 de dolari, 26.819 euro si 375.000 de lei. Traian Basescu a cistigat, din ianuarie pina in decembrie 2009, 80.261 lei, indemnizatia obtinuta in calitate de presedinte al Romaniei. Seful statului a primit si indemnizatii pentru deplasari externe care au totalizat, in perioada ianuarie-decembrie 2009 4.192 euro si 1.700 dolari. Potrivit declaratiei de avere, presedintele nu are nici o datorie. De altfel, Traian Basescu nu a achizitionat, anul trecut, terenuri, case, autovehicule, bijuterii sau obiecte de arta. Seful statului si-a pastrat bijuteriile evaluate la 20.000 euro, ceasurile in valoare de 35.000 euro si tablourile in valoare de 17.000 euro. Presedintele detine in continuare, impreuna cu sotia sa, un apartament de 370 mp construiti, un garaj de 30 mp si doua terenuri intravilane de 174 si respectiv 46 mp, toate aceste proprietati aflindu-se in Bucuresti.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.