Național

Batalie pentru sefia Curtii supreme

Ziarul de Vrancea
5 ian 2010 590 vizualizări
Judecatorii acestei instante pot candida din nou pentru functia de presedinte al înaltei Curti n Lidia Barbulescu, magistratul care conduce interimar IICCJ, nu a primit numirea oficiala din partea Presedintiei

Lidia Barbulescu s-a bucurat de presedintia Inaltei Curti de Casatie si Justitie doar pe perioada Sarbatorilor de iarna. Potrivit unui anunt postat pe site-ul institutiei, concursul pentru sefia instantei supreme va fi reluat, in ciuda votului acordat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru Lidia Barbulescu. "Avind in vedere adresa nr. 3848/22.12.2009 a Administratiei Prezidentiale, incepind cu data de 22 decembrie 2009 se pot depune candidaturi pentru functia de presedinte al înaltei Curti de Casatie si Justitie", se arata in anunt, potrivit caruia candidaturile se pot depune in termen de 30 de zile. Potrivit articolului mentionat, "presedintele, vicepresedintele si presedintii de sectii ai înaltei Curti de Casatie si Justitie sint numiti de catre presedintele Romaniei, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, dintre judecatorii înaltei Curti de Casatie si Justitie, care au functionat la aceasta instanta cel putin 2 ani. Presedintele Romaniei nu poate refuza numirea in functiile de conducere decit motivat, aducind la cunostinta Consiliului Superior al Magistraturii motivele refuzului". Lidia Barbulescu a declarat ieri ca nu a vazut inca adresa remisa de Administratia Prezidentiala privind reluarea alegerilor pentru sefia îCCJ. Traian Basescu a declarat, in cadrul dezbaterii din 3 decembrie 2009 pentru alegerile prezidentiale, ca nu o va numi pe judecatoarea Lidia Barbulescu la sefia instantei supreme. "Raspunsul meu este nu, nu o voi numi", a declarat atunci Traian Basescu. Magistratul Lidia Barbulescu a fost aleasa, pe 22 octombrie 2009, cu majoritate de voturi, de Sectia de judecatori a CSM presedinte interimar al îCCJ, propunerea fiind trimisa presedintelui Traian Basescu, seful statului semnind astfel de numiri. Functia de conducere la instanta suprema a ramas vacanta dupa ce fostul presedinte, Nicolae Popa, s-a pensionat.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.