Național

Sunday Times scrie ca numirea Elenei Udrea, ministrul cu un portofoliu mare, stirneste nemultumire

Ziarul de Vrancea
28 dec 2009 605 vizualizări
Sunday Times publica un articol intitulat "Da, ministre, ai un portofoliu mare", însotit de o fotografie, în care afirma ca decizia de a o numi ministru pentru dezvoltare regionala pe Elena Udrea, celebra pentru ipostazele sexy în care a pozat, dar si pentru acuzatii de coruptie, este controversata.

Bugetul Europei destinat ajutarii Romaniei, una dintre cele mai sarace tari ale Uniunii Europene, a fost plasat in miinile unui ministru care pozeaza in lenjerie intima pentru reviste glossy si care a fost vizata de acuzatii de coruptie, scrie Sunday Times. Elena Udrea, parlamentar la 36 de ani, casatorita cu un om de afaceri controversat pe plan local, a fost numita in fosta tara comunista ministru responsabil pentru dezvoltare regionala, relateaza Bojan Pancevski, corespondentul de la Bruxelles al publicatiei britanice.

Udrea, care a pozat in bikini in sedinte foto profesioniste, va controla bugetul de 3,3 miliarde de lire (3,7 miliarde de euro) destinat dezvoltarii constructiilor, infrastructurii si turismului din Romania.

O ancheta parlamentara asupra activitatii ei ca ministru al Turismului a recomandat deschiderea unei anchete penale cu privire la modul in care a folosit banii publici. Ea a respins acuzatiile spunind ca sint motivate politic, iar procurorii au decis ca acuzatiile sint nefondate, precizeaza saptaminalul britanic.

Elena Udrea a iesit in evidenta ca protejata a presedintelui Traian Basescu in contextul acuzatiilor ca firme cu legaturi cu sotul ei au primit bani publici pe durata mandatului sau. Ziarele din Romania au facut speculatii in legatura cu apropierea sa de presedinte, dar ea insista ca relatia lor este "strict profesionala", explica publicatia britanica.


"Are o relatie speciala cu presedintele"


"Este revoltator sa-i incredintezi ei controlul asupra unei parti importante din fondurile UE pentru Romania", a declarat Alina Mungiu-Pippidi, fondatoarea unui ONG care pledeaza pentru transparenta. "Are o relatie speciala cu presedintele si companiile sotului ei si-au sporit profiturile sub actuala administratie", spune Pippidi, citata de Sunday Times.

Afacerile asociate cu sotul ei, Dorin Cocos, includ un fost monopol asupra parcarilor din Bucuresti si interese extinse in proiectele de constructie finantate public. Udrea a demisionat din postul de consilier al presedintelui dupa acuzatii ca bani publici au ajuns la asociati de afaceri ai sotului ei, reaminteste saptaminalul britanic.

Sunday Times precizeaza in incheiere ca Bruxelles-ul a instituit un sistem de monitorizare a luptei anticoruptie din Romania si Bulgaria.


Petrecere in familie, simbata seara, la o vila din Sinaia


Presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc, impreuna cu familiile, au petrecut, simbata noaptea, la o vila din Sinaia, fiind prezenta si ministrul Elena Udrea. Presedintele, impreuna cu sotia si fiica cea mica, europarlamentarul Elena Basescu, alaturi de premierul Emil Boc si sotia acestuia, au mincat si au dansat la Cabana Schiorilor. Au fost prezente, de asemenea, ministrul Elena Udrea si presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase. Basescu, Boc, Udrea si Anastase au dansat si s-au prins in hore. Elena Udrea, care si-a sarbatorit ziua de nastere, a primit flori. Presedintele, premierul si ministrul au plecat de la cabana dupa ora 1.00.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.