Național

Liderii PDL si PNL s-au intilnit sa-si zimbeasca fortat

Ziarul de Vrancea
17 dec 2009 652 vizualizări
Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat ieri, dupa discutiile cu liberalii, ca sint multe lucruri care unesc cele doua partide si putine care le despart, dar ca PDL va merge la Cotroceni cu propunerea de premier de la acest partid

"Avem obiective care ne unesc si care ar putea sta la temelia unui Guvern consolidat in perioada urmatoare", a spus Boc la finalul negocierilor cu liderii PNL, aratind ca discutia a fost una eficienta, clarificatoare din multe puncte de vedere si cu multe lucruri care ii unesc si putine care ii despart.

Despre propunerea de premier, Boc a explicat ca mandatul primit de la conducerea partidului este cel legat de votul romanilor, din 2008, la parlamentare, cind democrat-liberalii au luat trei mandate in plus si votul din 2009 de la prezidentiale, astfel ca PDL are primul drept de a pretinde formarea unui Guvern in jurul unui premier asumat de ei.

De cealalta parte, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat dupa intilnirea cu reprezentantii PDL ca liberalii nu au reusit sa se inteleaga cu democrat-liberalii pentru ca cei din partidul condus de Emil Boc nu sint de acord cu principiul ca Guvernul este expresia vointei unei majoritati parlamentare. Antonescu a mentionat ca liderii PDL nu accepta ideea unui Guvern condus de un premier liberal, iar liberalii nu sint de acord cu un premier PDL. Inainte de intilnire, presedintele PNL sintetizase putin altfel asteptarile celor doua parti: situatia este foarte convenabila, pentru ca "liberalii nu au nimic de pierdut, iar democrat-liberalii nu au nimic de cistigat", adaugind ca, din punctul sau de vedere, aceste discutii puteau fi transmise in direct la televizor, ca meciurile de fotbal.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.