Național

PDL si UDMR au batut palma

Ziarul de Vrancea
16 dec 2009 602 vizualizări
n liderii celor doua partide au stabilit directiile viitoarei guvernari comune si au invitat PNL sa li se alature n Marko Bela spune ca premierul va fi al PDL

Liderul PDL Emil Boc a declarat ieri, la finalul intilnirii cu UDMR, ca cele doua formatiuni au stabilit citeva dintre principiile viitorului protocol. "Am discutat cateva din principiile viitorului protocol de colaborare intre PDL si UDMR, la care este asteptat si PNL, citeva din principiile regulamentului de functionare a unei viitoare coalitii si punctele principale care vizeaza programul de guvernare", a precizat Boc. El a adaugat ca discutiile pe aceste teme vor fi continuate si in zilele urmatoare. Premierul in exercitiu a precizat ca protocolul PDL-UDMR va fi unul scris, similar celui intre PDL si PSD. "Protocolul este in negociere, contine principalele obiective ale actului de guvernare in perioada urmatoare, de la componenta economica, la cea politica", a spus Boc. El a subliniat ca, dupa intilnirea de astazi cu PNL, se va sti "exact cum va arata, sau cum exista sanse sa fie, viitoarea formula de guvernare".

La rindul sau, liderul UDMR Marko Bela a apreciat ca discutiile dintre cele doua formatiuni "au avansat destul de mult in ceea ce priveste documentele necesare unei colaborari", fiind finalizat regulamentul de functionare a coalitiei si a subliniat ca si PNL ar trebui sa se alature coalitiei. în plus, Marko a spus ca propunerea pentru functia de premier "trebuie sa vina din partea partidului mai mare din viitoarea coalitie". "Propunerea va veni din partea PDL, desemnarea se va face de catre presedinte", a subliniat udemeristul. Marko a declarat ca la intilnirea cu democrat-liberalii nu s-a discutat despre functii in viitorul cabinet sau structura guvernamentala, dar ca fiecare lider de formatiune "isi cunoaste colegii din partid si stie care sint cei capabili sa faca fata unui portofoliu".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.