Național

Fierbere in PSD

Ziarul de Vrancea
16 dec 2009 786 vizualizări
Doi senatori si-au anuntat demisia din partid, la numai o zi dupa un anunt similar facut de doi deputati ai aceluiasi partid n Geoana se declara "neplacut surprins" n intre timp, vocile contestatarilor se inmultesc si cresc in intensitate contra "gastii din jurul lui Hrebenciuc" care detine conducerea partidului

Doi senatori PSD si unul de la PNL si-au dat demisia din formatiunile din care faceau parte, pentru a se afilia apoi la grupul independentilor. Este vorba despre senatorii social-democrati Sorin Serioja Chivu si Laurentiu Chirvasuta si despre senatorul liberal Vasile Nedelcu. Informatia vine la o zi dupa ce doi deputati social-democrati au parasit PSD. Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, anunta luni in plenul Camerei Deputatilor ca deputatii PSD Gabriel Tita si Razvan Turea au trecut la grupul independentilor. Acest grup numara acum 24 de membri: 16 deputati si 8 senatori.


Mircea Geoana: sint doar cazuri izolate


Presedintele PSD Mircea Geoana se declara "neplacut surprins" de gestul parlamentarilor care au "tradat" si au mers "intr-o alta barca". Sint insa doar cazuri "izolate", care confirma ca "sint prea multi oameni de vinzare in aceasta tara", a subliniat liderul social-democrat. El a admis ca momentul unei analize "serioase" si "asezate" in partid va avea loc la inceputul lui 2010, iar vocile contestatare ale unor social-democrati nu fac acum decit sa "subrezeasca" pozitia PSD, el pledind pentru unitate.

Si fostul lider al PSD Adrian Nastase a lansat un apel la unitatea partidului si la asumarea greselilor. "Am mai trait, in ultimii 20 de ani, momentele astea. Parca nu atit de urite. (...) Tradari ale unor «oameni politici» pe care, pina de curind, nu-i cunosteau decit sotiile si citiva prieteni. Transformarea clientelei in camarila", scrie Adrian Nastase pe blogul sau.


Demisionarii dau vina pe liderii partidului


Senatorul demisionar din Colegiul senatorial 1 Galati, Laurentiu Chirvasuta, a explicat la Realitatea FM ca a considerat proiectul politic in care era implicat unul terminat. "Mi-am adus aportul pentru PSD pina la momentul finalizarii alegerilor si ne gindim la un viitor proiect politic in care sa facem ceva concret. Multi am stat pe dreapta, numai am privit, dar practic ceva concret pentru cetatenii nostri din colegiu, care ne-au trimis aici, n-am facut", a declarat Chirvasuta. Fostul social-democrat a recunoscut ca la baza deciziei sale de a parasi PSD a stat si esecul de la alegerile prezidentiale, dar si "cei care ne-au reprezentat". Intrebat daca este vorba despre Viorel Hrebenciuc si Marian Vanghelie, Laurentiu Chirvasuta a raspuns: "Da, cei care s-au ocupat si chiar si liderul, pentru ca in urma confruntarilor s-a vazut ce probleme au fost si in continuare ce probleme sint".


"O gasca din jurul lui Hrebenciuc"


Liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a dezavuat vocile contestatare din partid fata de actuala conducere, intrebindu-se retoric care sint acele voci si daca au venit cumva din Tirol (aluzie la Miron Mitrea, care are o casa de vacanta in localitatea austriaca) pentru a da sfaturi.

Mai multi reprezentanti PSD, dintre cei care nu au fost in ultima vreme, in centrul deciziilor, precum Miron Mitrea, Ioan Rus, Vasile Dancu, care nu au functii in partid, dar si Marian Oprisan, seful de la PSD Vrancea, au sustinut ca Mircea Geoana ar trebui sa-si depuna mandatul in urma esecului de la prezidentiale.

Senatorul PSD Miron Mitrea face un apel, pe blogul sau, catre membrii PSD, sa nu creada ca ei au pierdut alegerile, ci actualii conducatori ai partidului, care vor incerca sa-si pastreze functiile, el transmitindu-le ca nu este totul pierdut si ca, daca se aduna, pot reda demnitatea PSD. Senatorul a mai spus ca simplii membri ai PSD ar trebui sa decida cine conduce PSD si in ce directie merge, nu o "gasca din jurul lui Hrebenciuc".

Liderul gruparii de la Cluj a PSD, Ioan Rus, a declarat luni seara la Realitatea TV ca ar fi mai bine pentru partid ca unii membri din conducerea PSD, inclusiv Mircea Geoana, "sa dispara" din functii. De asemenea, Deputatul Madalin Voicu a declarat ieri ca este momentul sa intre in discutie o schimbare a conducerii PSD, inclusiv a presedintelui partidului, Mircea Geoana, aratind ca sint deja oameni in partid care pregatesc o "formula corecta a conducerii".


Vicele Nichita: Lumea vrea sa curga singe in PSD si poate asa va fi


Vicepresedintele PSD Gheorghe Nichita a subliniat, ieri, necesitatea unei analize in interiorul partidului si a facut apel catre liderii partidului sa nu mai dezbata la televizor problemele din PSD pentru ca, altfel, exista riscul dezbinarii organizatiei politice. "Presa si colegii din partide asteapta sa curga singe in PSD, vor nume grele pe tava si decizii spectaculoase si vreau sa va spun ca poate asa va fi. Dar, as vrea la acest moment sa nu uitam ca ne-au votat cinci milioane de oameni care asteapta de la noi decizii demne de un partid mare, de un partid responsabil. Asteapta decizii pentru electorat si nu pentru grupuri, pentru nuclee din cadrul partidului. Sint unul dintre cei care am spus ca e nevoie sa facem o evaluare dupa aceste alegeri, vom avea evaluari interne si vom decide", a declarat vicepresedintele PSD.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.