Național

PD-L a batut palma cu generalii PSD

Ziarul de Vrancea
14 dec 2009 811 vizualizări
Liderii democrat-liberali au obtinut simbata sprijinul grupului senatorilor si deputatilor independenti din Parlament sustinerea unei majoritati de guvernare. Printre cei din urma s-au aflat si fostii generali ai PSD, Gabriel Oprea si Neculai Ontanu. Independentii sint in numar de 20, majoritatea fiind apropiati PD-L. De altfel, liderul grupului este fostul pesedist Gabriel Oprea, propus pentru scaunul de ministru de Interne in guvernul Liviu Negoita.

Minoritatile vor decide sprijinirea oricarui Guvern


Liderul minoritatilor nationale din Parlament, Varujan Pambuccian, a declarat ca acest grup parlamentar va decide astazi pozitia fata de formulele de guvernare aflate in discutii si ca decizia va fi, cel mai probabil, sprijinirea in Parlament a oricarui Guvern. "Cel mai probabil este sa mergem pe formula pe care o stim si am probat-o pina acum de sprijin parlamentar a Guvernului si lucrul asta nu am din pacate cum sa il anticipez in lipsa unei discutii cu colegii mei", a declarat Pambuccian. El a mai spus ca intrarea la guvernare a PNL "este un lucru care depinde de dinsii" si ca decizia liberalilor va fi cunoscuta " undeva pe marti, miercuri".


Cu PSD si PNL in opozitie, Guvernului ii lipsesc 2 voturi pentru a avea majoritate

Potrivit Constitutiei, Parlamentul acorda incredere guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, astfel ca, pentru asigurarea acestei majoritati, sint necesare 236 de voturi "pentru", din totalul de 471 de parlamentari. PDL, UDMR, grupul minoritatilor si parlamentarii independenti au in acest moment, impreuna, 234 de voturi. PDL are 166 de deputati si senatori, UDMR - 31, grupul minoritatilor are 18 deputati, iar din grupurile de independenti fac parte 14 deputati si cinci senatori. PNL are 79 de parlamentari. Daca acestia s-ar alatura reprezentantilor PDL, UDMR, ai minoritatilor si independentilor, cifra ar ajunge la 313, adica aproximativ 66% din totalul parlamentarilor. PSD-PC are 157 de mandate de deputat si senator.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.