Național

Scandal de mare coruptie in PSD

Ziarul de Vrancea
12 dec 2009 695 vizualizări
Senatorul Catalin Voicu este cercetat penal pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca a primit bani pentru solutionarea favorabila a unor cauze civile si penale aflate pe rolul organelor judiciare n Hrebenciuc, Vanghelie si Dan Ioan Popescu se afla printre persoanele cu care Voicu nu se poate intilni n scadalul se afla abia la inceput

Surpriza si deruta in PSD. Senatorul PSD Catalin Voicu, vicepresedintele Comisiei pentru Aparare din Senat, a fost ridicat ieri si dus la DNA pentru audieri. "Am fost arestat din fata casei. Eram in masina senatoriala, am fost blocat de o masina de politie si scos cu forta. Mi s-a spus ca daca ma opun o sa-mi puna catusele. Nu am dat nicio declaratie procurorilor DNA, pentru ca imi astept avocatul", a declarat impacientat senatorul la scurt timp dupa retinere. La iesirea de la DNA, Voicu a declarat ca a fost audiat in calitate de invinuit, dar a spus ca deocamdata nu poate da detalii in legatura cu dosarul in care este implicat. "Deocamdata nu va pot da detalii. Am calitatea de invinuit. Urmarirea penala este confidentiala", a declarat Voicu. Procurorii fac cercetari penale fata de Catalin Voicu pentru trafic de influenta, senatorul fiind acuzat ca a primit bani pentru solutionarea favorabila a unor cauze civile si penale aflate pe rolul organelor judiciare, a informat DNA, precizind ca Voicu nu poate parasi Bucurestiul pentru o perioada de 30 de zile. Procurorii afirma ca "in cursul anului 2009, inculpatul Catalin Voicu a pretins si primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru solutionarea favorabila a unor cauze civile si penale aflate pe rolul organelor judiciare". Catalin Voicu are interdictie sa se intilneasca sa discute cu anumiti colegi de partid, care ar fi implicati in dosarul in care senatorul este acuzat de trafic de influenta. Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie si Dan Ioan Popescu se afla pe lista persoanelor din PSD cu care senatorul Catalin Voicu nu are voie sa se intilneasca si sa discute, au declarat surse judiciare.


Cine este Catalin Voicu?


Catalin Voicu este parlamentar PSD, la al doilea mandat, general SPP in rezerva, si a fost sustinut de Marian Vanghelie pentru postul de ministru al Administratiei si Internelor din partea PSD. Cariera lui Voicu ar fi strins legata de Ion Iliescu si de Viorel Hrebenciuc, doi dintre liderii importanti ai PSD. Generalul Voicu a infiintat - potrivit relatarilor presei - in 1998, alaturi de Dumitru Iliescu, fost director SPP, o firma privata de paza si protectie, denumita SC Agentia Nationala de Paza, Protectie, Investigatii si Protocol SRL. Intre 1999 si 2001, Voicu a fost consilier la Camera Deputatilor, iar din 2001 a fost reactivat in cadrul SPP ca ofiter activ, angajat in functia de consilier pe probleme de siguranta nationala la Administratia Prezidentiala.



Vanghelie ameninta: "Ne vine vremea la toti"


Stare confuza si exploziva in PSD, dupa ce s-a aflat de retinerea lui Catalin Voicu. Cel mai dur a fost Marian Vanghelie care crede ca in spatele anchetei s-ar afla Traian Basescu. Liderul PSD l-a acuzat pe Basescu ca vrea sa sperie oamenii politici prin actiunii precum cea impotriva lui Voicu. "Daca dinsul considera ca poate sa rida de la Buxelles, in felul cum ride(...) ne vine vremea la toti, azi e bine pentru unul, rau pentru altul...", a spus Vanghelie. Intrebat daca aceasta a vrut sa fie in vreun fel o amenintare, el a infirmat acest lucru spunind ca "ceea ce dai in viata, aia primesti". "Este un mecanism pe care incearca sa-l puna in aplicare cu forta mai mare incercind sa ne sperie pe toti, nu cred ca va reusi. Nu cred ca poate sa inspaiminte pe cineva", a mai declarat Vanghelie, sustinind ca el unul este relaxat. Intrebat daca retinerea lui Voicu are legatura cu contextul politic, Viorel Hrebenciuc a afirmat ca este legata de reconcilierea de care vorbea presedintele Traian Basescu. La rindul sau, Ion Iliescu a declarat: "E stupefiant! Revoltator! Se incalca principii elementare ale drepturilor omului. Chiar in halul asta! Asta e ce promite domnul Basescu pentru tara. Maniera aceasta brutala de a aresta un om de pe strada"



Basescu: "Cine crede ca presedintele se ocupa cu trimiteri la DNA este cel putin copil"


Presedintele Traian Basescu a respins acuzatiile ca s-ar afla in spatele anchetei desfasurate de DNA. "Daca cineva crede ca presedintele se ocupa cu chemarile la DNA este cel putin copil. (...) Probabil au ramas cu niste reflexe decind erau la guvernare", a mai spus presedintele Basescu. Traian Basescu a declaraz in 16 octombrie, la B1 TV, ca afirmatiile lui Marian Vanghelie despre arhiva DGIPI pot fi reale, deoarece fostul ministru Dan Nica a pus acest serviciu secret la dispozitia presedintelui PSD Bucuresti, a lui Mitica Iliescu si Catalin Voicu. "Teoretic nu poate (avea acces la arhiva DGIPI - n.r.). Dar poate, pentru ca acel serviciu a fost pus total la dispozitia lui Vanghelie, Mitica Iliescu, generalul care a fost la Serviciul Roman de Informatii si a lui Voicu. intrebati cei doi ministri de Interne, Oprea si Dragnea de ce au plecat. Ce n-au vrut sa faca ei doi a facut Nica, desi a avut o discutie cu mine in care i-am spus sa nu o faca", a declarat Traian Basescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.