Național

O uimitoare spirala luminoasa a aparut pe cerul Norvegiei

Ziarul de Vrancea
11 dec 2009 578 vizualizări
Lansarea unei rachete intercontinentale ruse de tip Bulava, care s-a soldat cu un nou esec, ar putea fi la originea unei lumini misterioase aparute pe cer in nordul Norvegiei, potrivit ziarelor ruse Kommersant si Vedomosti.

Primele doua etaje ale rachetei au functionat normal, dar a aparut o problema la etajul trei in timpul lansarii de miercuri de pe crucisatorul submarin Dmitri Donskoi in Marea Alba, a precizat o sursa din cadrul complexului militaro-industrial, citata de Vedomosti. Nu au fost oferite alte detalii despre acest nou esec. La rindul sau, Ministerul rus al Apararii a refuzat sa confirme efectuarea unui nou test cu racheta de tip Bulava, potrivit publicatiilor citate. Lansarea rachetei inainte de a se lumina, miercuri, coincide cu aparitia unui obiect zburator neidentificat pe cer in nordul Norvegiei, precizeaza Kommersant. "Nu se poate confirma in proportie de 100%, dar este foarte posibil sa fi fost vorba despre o racheta, avind in vedere rotirea acestuia", a afirmat Odd Eric, profesor la Institutul norvegian pentru studiul aurorei boreale, citat de Kommersant. Cu o raza de actiune de 8.000 de kilometri, rachetele Bulava (SS-NX-30 conform terminologiei NATO) pot fi echipate cu focoase nucleare. Acestea vor fi instalate pe submarinele ruse din generatia a patra


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.