Național

PDL curteaza PNL, liberalii pun conditii

Ziarul de Vrancea
10 dec 2009 492 vizualizări
Cu toata agitatia febrila din curtea PNL, ambele tabere asteapta mai intii validarea alegerilor la Curtea Constitutionala

Presedintele PDL Emil Boc a trimis o invitatie scrisa Partidului National Liberal, pentru a incepe discutiile in vederea constituirii unei majoritati si a formarii unui Guvern. Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a precizat ca se doreste demararea acestor negocieri cu formatiunea liberala, imediat dupa validarea alegerilor de catre Curtea Constitutionala. Scrisoarea i-a fost adresata personal lui Crin Antonescu, deoarece "comunicarea este de la presedinte la presedinte", a precizat Videanu. Pe de alta parte, intrebat despre posibilitatea unor negocieri si cu social-democratii, democrat-liberalul a explicat ca "PDL ramine consecvent ideii constituirii unui Guvern de dreapta". "Nu cred ca in momentul de fata PDL poate initia discutii cu PSD", a raspuns Videanu. Forurile de conducere ale liberalilor - Biroul Politic Central si Consiliul National Executiv - s-au intrunit ieri pentru a discuta strategia partidului post-alegeri, dar decizia finala ar urma sa fie luata dupa verdictul Curtii Constitutionale la contestatia PSD.


Crin Antonescu: Nu exista doua tabere in PNL


Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, ca raspuns la scrisoarea trimisa liberalilor de liderul PDL Emil Boc, ca eventuale discutii nu se pot purta decit dupa validarea noului sef al statului, reamintindu-i si ca exista inca un premier desemnat, in persoana lui Liviu Negoita. El a dezmintit ca va demisiona din fruntea partidului, mentionind ca PNL nu va intra la guvernare cu PDL si in nici un guvern marioneta, si adaugind ca functia de premier nu se ofera, ci se cistiga.

Liderul liberal a respins si ideea existentei a doua tabere in partid si spune ca liberalii au o singura varianta: "un partid puternic, unitar, cu demnitatea pozitiilor, care isi respecta electoratul".

"Trebuie sa le aratam ca jucam puternic si nu cedam asa usor. Oficial, dupa sedinta CEX se va iesi cu declaratii in care vom continua sa cerem functia de premier, dar in spatele usilor inchise, o parte din PNL va incepe negocierile cu democrat-liberalii. Nu va fi azi o decizie transanta in PNL, se vor da lupte in interior si va cistiga cel care va negocia mai bine cu PDL in favoarea PNL.. Ar fi absurd sa continuam in negocieri sa cerem premierul, asta e doar de suprafata", a declarat un lider PNL sub protectia anonimatului.


Negocieri cu Tariceanu, peste capul lui Antonescu?


Calin Popescu Tariceanu ramine "un lider influent in PNL", iar telefonul primit de la presedintele Traian Basescu arata dorinta acestuia de a avea un guvern de dreapta. Declaratiile vin de la consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu, care a explicat la Realitatea FM ca actualul presedinte liberal, Crin Antonescu, nu a fost contactat de PDL pentru ca modul in care s-a referit la negocierile cu democrat-liberalii "denota cel putin lipsa de bun-simt". "Nu poti sa spui: dati-ne totul, ca sa discutam cu voi. A fost una dintre formulele probabil retorice ale lui Crin Antonescu, (...) care nu pare sa fi observat sfirsitul campaniei", afirma Lazaroiu.

Nici decizia liderului PNL de a-i indemna pe sustinatorii sai sa voteze in turul al doilea impotriva lui Basescu nu a trecut neobservata. "Crin Antonescu, chiar daca este presedintele PNL, a luat foarte multe decizii intre cele doua tururi de scrutin care pentru noi au fost greu de inteles. A fost vehement impotriva lui Traian Basescu si a spus ca votul lui si votul partidului trebuie sa fie impotriva lui Basescu. In conditiile astea, s-au rupt toate puntile de comunicare", a explicat consilierul presedintelui.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.