Național

Liberalii vor sefia guvernului inainte sa discute cu PDL

Ziarul de Vrancea
9 dec 2009 687 vizualizări
Dupa deschiderea manifestata de Tariceanu pentru discutii cu PDL, Antonescu l-a admonestat: Eu iau decizii, cu BPC, daca vrei Guvern PDL esti liber sa pleci! n ieri, liderul liberal si-a inmuiat tonul, revendicind conducerea guvernului

întrebat daca ar fi de acord ca PNL sa intre la guvernare alaturi de PDL daca eventual, ca garantie, democrat-liberalii dau liberalilor functia de prim-ministru, Crin Antonescu a raspuns: "Singura imprejurare sau singura formula in care cu cineva ca Traian Basescu sau cu cineva ca Partidul Democrat se poate discuta o guvernare este cea in care partidul detine functia de premier. Asta, ca sa putem discuta. Nu spun neaparat ca e suficient, sigur ca ar insemna si alte discutii. Dupa parerea mea insa, cu PD, asa cum s-a dovedit si in cazul nostru si ulterior in cazul PSD, este practic imposibil de guvernat, dar ar fi singurul context in care s-ar putea deschide discutia".

In seara precedenta, presedintele PNL a exclus o alianta cu PDL in vederea intrarii la guvernare. Ba, mai mult, el l-a mustruluit pe Calin Popescu Tariceanu pentru indrazneala acestuia de a avea un alt punct de vedere. Antonescu i-ar fi spus lui Tariceanu, cind acesta i-a anuntat pe liberali ca a fost sunat de Traian Basescu si a propus o guvernare comuna cu PDL, ca el este presedintele si ia decizii impreuna cu Biroul Permanent Central, adaugind ca, daca vrea guvernare cu PDL, e liber sa plece la PDL.

Surse din PNL au precizat, pentru Mediafax, ca Antonescu si Tariceanu au avut o discutie aprinsa pe subiectul eventualei guvernari comune cu PDL. Antonescu a reactionat foarte dur dupa ce l-a auzit pe Tariceanu spunind ca a fost sunat de Traian Basescu in vederea constituirii unei formule guvernamentale cu PDL, dar mai ales dupa ce fostul premier a inceput sa pledeze pentru o astfel de idee. "Nu vreau sa predau partidul lui Traian Basescu. Daca vrei sa predai partidul PD-ului, esti liber sa te duci tu la PD", i-a trintit Antonescu in obraz lui Tariceanu.

Pe de alta parte, sursele participante la BPC au mentionat ca dezbaterea de la aceasta reuniune a fost mai degraba "o ciorovaiala", din care s-au desprins doua extreme: una privind intrarea la guvernare, sustinuta de Tariceanu si presedintele PNL Botosani, Florin Turcanu, iar cealalta, impartasita de Antonescu, Orban, Stroe, Nicolai, Stavarache si altii, referitoare la raminerea in opozitie si refuzarea unei colaborari cu PDL.

Cu toate acestea, Antonescu si-a nuantat ieri pozitia, reluind o idee enuntata inca de luni de vicele Relu Fenechiu - revendicarea functiei de premier pentru inceperea unor negocieri cu PDL.


Ironie la PDL, contraoferta la PSD


Comentind oferta PNL de a intra la guvernare alaturi de PDL, dar numai cu un premier liberal, Adriean Videanu a declarat ca "i se pare delicat sa fie puse conditii inaintea discutiilor, in incercarea de a forta mina unui partid". Radu Berceanu a atras atentia ca exista deja un candidat de premier liberal, in persoana lui Liviu Negoita, care si-a inceput cariera politica in calitate de deputat PNL, in partidul condus de "domnul Cerveni".

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca majoritatea cu PNL si UDMR este viabila inca si ca nu vede nici o dificultate, "dupa gestul de repliere" al lui Johannis, ca viitorul prim-ministru sa revina liberalilor, precizind ca acest lucru va fi discutat in zilele urmatoare.

O intilnire a liderului UDMR Marko Bela cu omologul sau de la PDL Emil Boc s-a incheiat ieri indecis. "Trebuie sa asteptam finalizarea rezultatelor alegerilor", a conchis Marko.


PNL Sibiu sparge gheata: Ii dam mandat presedintelui Crin Antonescu sa inceapa negocierile cu PDL


Conducerea PNL Sibiu a hotarit, ieri, in urma unei sedinte a Delegatiei Permanente a filialei, sa ii dea mandat lui Crin Antonescu pentru inceperea negocierilor cu PDL in vederea intrarii la guvernare, "cu conditia respectarii principiilor liberale", a anuntat presedintele filialei, Mircea Cazan. "Am convocat cei 120 de membri ai Delegatiei Permanente, iar unii au fost pentru intrarea la guvernare, altii impotriva, dar, in esenta, am stabilit sa ii dam mandat presedintelui Crin Antonescu sa inceapa negocierile cu PDL pentru a intra la guvernare", a precizat Cazan. "Cred ca orice este posibil in acest moment, si ca PDL sa fie de acord ca PNL sa aiba primul ministru, la fel cum se poate intimpla ca alegerile sa nu fie validate", a precizat deputatul Mircea Cazan.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.