Național

PSD anunta o revolutie

Ziarul de Vrancea
5 sep 2005 624 vizualizări
Dupa ce partidul lui Geoana a devenit celebru prin baronii sai, acum PSD anunta ca va milita pentru reformarea clasei politice.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca formatiunea pe care o conduce va promova in perioada urmatoare o reforma profunda a clasei politice romanesti, reforma pe care a supranumit-o "Revolutia binelui in Romania".

"Telul fundamental pe care PSD il va promova este o reformare profunda a clasei politice, o reforma dramatica a institutiilor statului si, acolo unde va fi nevoie, dinamitarea unor cuiburi de coruptie si ineficienta in statul roman", a precizat Geoana, aratand ca aceasta "cruciada" va fi denumita "Revolutia binelui in Romania". Presedintele PSD a precizat ca acest lucru va putea fi facut prin recunoasterea faptului ca politicienii romani nu au capacitatea de a raspunde preocuparilor cetatenilor. Mircea Geoana a subliniat ca, in cadrul reformei clasei politice, PSD va promova "cu tarie" introducerea votului uninominal, cu sau fara acordul acesteia. El a aratat ca introducerea votului uninominal a fost promisa "de toata lumea", dar nimeni nu a fost capabil sa o impuna.

Liderul social-democrat a adaugat ca PSD va milita si pentru trecerea la un Parlament unicameral. Geoana a precizat ca actualul for legislativ s-a dovedit ineficient si ca, in opinia sa, contribuabilul roman "nu trebuie sa plateasca din buzunar sute de parlamentari care de multe ori isi dubleaza munca". Partidul lui Cozmin Gusa - PIN - a salutat proiectul lui Geoana, precizind ca asteapta fapte. In schimb, PNL a declarat ca PSD nu este in masura sa vorbeasca despre reformarea clasei politice.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.