Național

CSM il verifica pe Covei senior

Ziarul de Vrancea
5 sep 2005 589 vizualizări
Magistratii vor sa vada daca judecatorul s-a implicat in rezolvarea problemelor judiciare ale fiului sau. Covei junior are pe cap vreo cinci dosare penale

Inspectorii Consiliului Superior al Magisturii (CSM) verifica eventuala implicare a judecatorului Marin Covei in rezolvarea problemelor judiciare ale fiului sau, Iustin, ca urmare a informatiilor aparute in mass-media, a afirmat, simbata, presedintele Consiliului, Dan Lupascu

De altfel, judecatorul Covei a facut obiectul unei alte verificari, care nu a relevat indicii de incalcare a deontologiei, insa, dupa noul scandal in care a fost implicat fiul magistratului, Inspectia generala a CSM a declansat noi cercetari. "Materialul Inspectiei a fost restituit, pentru ca au aparut semnale noi", a spus Dan Lupascu. Iustin Covei - fiul presedintelui Sectiei Civile a Curtii de Apel Craiova si nepot al procurorului Gheorghe Covei de la Parchetul Curtii de Apel Craiova - a fost retinut, in 31 august, fiind acuzat ca, impreuna cu opt amici, ar fi dezbracat un tinar, trimitindu-l acasa fara haine.

Fiul judecatorului Covei a fost pus sub acuzare dupa ce o patrula de politisti din Craiova a surprins, in cartierul Brazda lui Novac din municipiu, un tinar dezbracat. Florin Nicolae, de 17 ani, a relatat politistilor ca a fost dezbracat de catre un grup de noua persoane, printre care se afla si Iustin Covei.

Cei noua - printre care si au minor - au fost dusi la Politie, fiind cercetati pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice. Dupa o zi de arest, Covei si sapte amici ai sai au fost eliberati.

Si asa-zisa victima, Florin Nicolae, este acuzata de tulburarea linistii publice, intrucit ancheta a stabilit ca a participat alaturi de cei noua. Iustin Covei a devenit celebru in urma numeroaselor sale incalcari ale legii, pentru care i s-au intocmit nu mai putin de cinci dosare penale. Totusi, fiul judecatorului nu a fost deranjat niciodata de catre justitie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.